• Lorem ipsum
SRSmedilux*

UV-C verlichting

UV-C verlichting wordt al zo'n 40 jaar gebruikt. Het heeft een golflengtebereik van 100 tot 280 nm. Doordat het een kortere golflengte heeft dan licht, is het veel energierijker en niet zichtbaar. In ruimtes waar er niet goed geventileerd kan worden, is een UV-C apparaat ontzettend effectief. Het reinigt namelijk de lucht, doordat het alle virussen en bacteriën doodt. Zo inactiveert het DNA en RNA van onder andere schimmels, bacteriën en virussen (bron:liebertpub ). Een goed voorbeeld hiervan is het Corona virus. De apparaten met UV-C verlichting maken namelijk zelfs het Corona virus onschadelijk. Ze inactiveren het virus, waardoor het de pandemie nu en in de toekomst kan verminderen (bron:journals.asm ). De apparaten zijn heel geschikt in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen, (sport)scholen en in de horeca. In slechts 25 seconden desinfecteert het een ruimte (bron: Rijksoverheid ). Ook wanneer er heel veel mensen in een ruimte zijn en er veel verplaatsing is, is een apparaat met UV-C verlichting namelijk heel geschikt.

UV-C apparaten van SRSmedilux

In het assortiment van Podiumtechniek vindt u een viertal apparaten van SRSmedilux, namelijk: - AW48 - TW220 - PMX2A48 - CW110 Het zijn allemaal UV-C apparaten. De eerste drie apparaten kunnen ergens neergezet worden of aan een muur bevestigd worden, en de laatste variant is een plafondventilator. Hierna worden de vier apparaten kort beschreven.

AW48 Desinfectie uv-c licht | Uv-C ventilatie

De AW48 bevat krachtige UV-C lampen en is een compact apparaat. U kunt ervoor kiezen om het apparaat ergens op te hangen, maar hij past ook prima op bijvoorbeeld een bureau. Het geluidsniveau ligt onder de 20dB en heeft een stille modus die zelfs onder de 16 dB ligt. De luchtflow is 23 m2 per uur op basis van 2,5 meter hoogte. U kunt bij de AW48 kiezen voor een zwarte of een witte uitvoering.

TW220 Desinfectie uv-c licht | Uv-C ventilatie

TW220 maakt eveneens gebruik van de UV-C armatuur en beschikt over een micro-processor besturingseenheid die zorgt voor een optimale werking. Het apparaat heeft afmetingen van 600 x 150 x 70 mm en weegt 4,4 kilo. Het geluidsniveau is minder dan 20 dB, de luchtflow is 57 m2 per uur op basis van 2,5 meter hoogte. en het stroomverbruik is 220 - 240 V. De TW220 kan geleverd worden in de kleuren zwart en wit en u kunt het toestel ergens neerzetten of ophangen aan een muur.

PMX2A48 Desinfectie uv-c licht | Uv-C ventilatie

PMX2A48 heeft exact dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als de TW220. Ook het geluidsniveau en het stroomverbruik is vergelijkbaar met dit apparaat. Waar de TW220 een luchtflow heeft van 57 m2 per uur, heeft de PMX2A48 een luchtflow van 23 m2 per uur. Ook dit apparaat is verkrijgbaar in zowel de kleuren zwart en wit. Goed om te weten is dat alle drie de apparaten helemaal gesloten zijn en een goede behuizing hebben. Hierdoor hebben ze geen negatieve effecten op mens en dier.

CW110 Desinfectie uv-c licht | Uv-C ventilatie

Het laatste apparaat, de CW110, is een plafondventilator. De grootte van het apparaat is 595 x 595 x 100 mm en het gewicht is 9,1 kilo. Het geluidsniveau ligt beneden de 32 dB en het stroomverbruik is 230 V. Tot slot heeft het een luchtflow van 50 m2 per uur. Dit apparaat is er in het zwart en in het wit.

En de bijpassende accessoires

Naast de UV-C apparaten vindt u in het assortiment ook meerdere bijpassende accessoires van SRSmedilux, namelijk: - Een bevestigingssysteem - Een statief met wielen - Een set lampen

Bevestigingssysteem

Dit bevestigingssysteem kan gebruikt worden bij de AW48 en de PMX2A48. Doordat het bevestigingssysteem er in het zwart en wit is, kunt u de kleur kiezen die past bij het apparaat. In een handomdraai heeft u het UV-C apparaat opgehangen dankzij dit bevestigingssysteem.

Statief met wielen

Wanneer u het apparaat liever niet ophangt, maar ergens neer wil zetten, is dit statief inclusief wielen ideaal. Het statief is in hoogte verstelbaar met een hoogte van minimaal 870 mm en maximaal 1570 mm. Dankzij de wielen onder het statief kunt u het gemakkelijk verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere ruimte. Zowel de AW48 als de PMX2A48 kunnen op het statief geplaatst worden. Ook dit accessoire is er weer in twee kleuren, namelijk zwart en wit.

Set van lampen

Na verloop van tijd moeten de UV-C lampen in het apparaat vervangen worden. Dit geeft het toestel zelf aan door middel van een rood knipperend LED-lampje (dan zijn de lampen bijna leeg) of een LED-lampje dat permanent rood blijft branden (dan zijn de lampen helemaal leeg). Geen overbodige luxe dus om een set lampen op voorraad te hebben, zodat u de lampen tijdig kunt vervangen en de werking van de UV-C lampen zo optimaal mogelijk blijft.

Waarom kiezen voor SRSmedilux

SRSmedilux is niet het enige merk dat apparaten ontwikkeld met UV-C verlichting. Toch zijn de apparaten van SRSmedilux een stuk veiliger en gemakkelijker te gebruiken. Zo schakelt een toestel, dankzij een aanwezige veiligheidspin, zich automatisch uit wanneer het geopend is. Om het apparaat zijn werk te laten doen, hoeft u alleen maar de hoogschakelaar aan te zetten. De ventilatoren gaan direct draaien en dankzij de groene LED-lampjes weet u dat het apparaat aan staat. Moeten de lampen vervangen worden? Ook dat is ontzettend eenvoudig te doen.

Laat ons het voor u regelen

Naast het leveren van alle producten, kunnen wij u ook helpen bij de installatie van de apparaten. Wilt u bijvoorbeeld bij u op school, op kantoor of in de sportschool één of meerdere apparaten plaatsen? Laat ons u hierbij helpen. Dankzij een jarenlange ervaring weten wij wat de beste plekken zijn om een UV-C apparaat te bevestigen en wij hebben het in een handomdraai voor u gedaan. Wij kunnen naar u toe komen wanneer het u uitkomt, of dat nou in de ochtend, in de avond of in het weekend is. U kunt het beste een mail sturen naar [email protected], wij sturen u dan zo snel mogelijk een offerte op maat.


Lees onze artikelen over uv-C ventilatie:

Corona te lijf met SRSmedilux UVC-licht!

SRSmedilux tegen COVID-19- en griep-virussen, bacteriën en schimmels

SRSmedilux: uv-C-licht turbo luchtzuivering 100m2 p/u


SRSmedilux

SRSmedilux UV-C verlichting

Bij Podiumtechniek worden diverse soorten A-merken verkocht en SRSmedilux is er daar één van. Het merk produceert al geruime tijd apparaten met UV-C verlichting die virussen en bacteriën kunnen doden. SRSmedilux verkoopt daarnaast ook bijpassende accessoires, waaronder een bevestigingssysteem en een statief. Hieronder leest u alles over onder andere SRSmedilux, de producten van het merk en wat UV-C verlichting is.

Informatie over SRSmedilux

SRSmedilux is een merk dat gevestigd is in Slowakije en het is onderdeel van SRS Group s.r.o. SRS Group s.r.o. is een groot bedrijf dat apparatuur ontwerp en produceert. Het heeft ruim 25 jaar kennis en ervaring binnen de markt. SRSmedilux is gespecialiseerd in het maken van apparaten die een kiemdodende werking hebben door middel van UV-C licht.

Lees meer
SALE
De SRSmedilux TW220-X is een compact toestel dat de lucht reinigt door middel van uv-C-technologie. De krachtige uv-C-lampen maken bacteriën en virussen zoals corona-virus (COVID-19) onschadelijk.
SALE
Een verstelbaar statief op Wielen, Accessoires voor AW48 en PMX2A48. Het statief is in hoogte verstelbaar van 870 mm tot 1570 mm en is verkrijgbaar in zwart of wit.
SRSmedilux PMX-CS1 is een plafond bevestigingssysteem voor AW48 en PMX2A48, in Wit en Zwart verkrijgbaar
Uitverkoop
De SRSmedilux CW110 is een compact toestel dat de lucht reinigt door middel van uv-C-technologie. De krachtige uv-C-lampen maken bacteriën en virussen zoals corona-virus (COVID-19) onschadelijk.
Dit is een UV-C 24W buizenset van 2 buizen. voor PMX2A, AW48 apparaten
De SRSmedilux AW48-X is een compact toestel dat de lucht reinigt door middel van uv-C-technologie. De krachtige uv-C-lampen maken bacteriën en virussen zoals corona-virus (COVID-19) onschadelijk.
SALE
De SRSmedilux PMX2A48 is een compact toestel dat de lucht reinigt door middel van uv-C-technologie. De krachtige uv-C-lampen maken bacteriën en virussen zoals corona-virus (COVID-19) onschadelijk.