Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
5 Oktober 2020

SRSmedilux tegen COVID-19- en griep-virussen, bacteriën en schimmels

De strijd tegen het coronavirus hebben we nog niet gewonnen. We zullen álle middelen moeten inzetten om er een einde aan te maken. In het pakket maatregelen hoort – naast onder meer afstand houden, handen wassen en beperkingen rondom groepsgrootte – ook desinfectie van de lucht in ruimtes waar mensen samenkomen. Een uitstekende keus is behandeling met uv-C-licht.

Ultraviolet

Ultraviolet licht bereikt ons voortdurend, maar uv-licht met een golflengte van 200 – 280nm wordt gelukkig vrijwel geheel door de dampkring tegengehouden. Ultraviolet licht met deze zeer korte golflengtes wordt uv-C-licht genoemd. Langdurige blootstelling aan deze vorm van uv-licht is voor levende organismes bijzonder schadelijk en mensen krijgen ernstige problemen met huid en ogen en een verhoogde kans op kanker. In het kleurenspectrum in de figuur hierboven bevindt zich ultraviolet licht helemaal rechts, net als in de natuur onzichtbaar. De golflengtes nemen toe naarmate de kleur zich meer naar links in de afbeeldingen bevindt. Zo kom je na uv-C eerst nog uv-B en uv-A tegen, voordat je in de duidelijk zichtbare, blauwe kleur terechtkomt. Hieronder de positie van zichtbaar licht binnen het volledige elektromagnetische spectrum.

Afgesloten ruimte

Deze vernietigende werking kan ook ten goede worden ingezet en dat gebeurt al decennialang in ziekenhuizen en op andere plaatsen waar materiaal zorgvuldig moet worden gedesinfecteerd. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen met uv-C-licht zeer doeltreffend onschadelijk worden gemaakt. Over het algemeen gebeurt dit in afgesloten ruimtes, waarbij mensen niet aan het licht kunnen worden blootgesteld. Sommige systemen zijn voorzien van bewegingsdetectors die de lamp onmiddellijk uitschakelen zodra er mensen in de buurt komen.

Decontaminatie

De lucht die we inademen kan actief met uv-C-licht worden gedesinfecteerd, vooropgesteld dat we er niet mee in contact komen. Door de lucht in een ruimte te laten circuleren en met ventilatoren in een lichtdichte koker bovenin de ruimte naar binnen te halen, kan het proces van desinfectie en decontaminatie ongehinderd plaatsvinden. Dit kan het virus dat in de lucht beweegt onschadelijk maken en deze methode is dan ook uitstekend geschikt voor de inmiddels notoire aerosolen; virus dat zich op minuscule druppeltjes vloeistof bevindt en gedurende langere tijd in een ruimte kan circuleren.

SRSmedilux COVID-protectie aan het plafond
Handvat

Als onderdeel van een reeks maatregelen is uv-C-licht dus een prima aanvulling, waarmee ruimtes zoals klaslokalen en kleedruimtes veiliger kunnen worden gemaakt. Net als de andere aanbevelingen ten aanzien van COVIC-19 vormt het gebruik van – bijvoorbeeld - een uv-C-armatuur van SRSmedilux een doeltreffend, extra handvat in de strijd om een einde te maken aan de crisis die coronapandemie veroorzaakt. 
De uv-C-armaturen van SRSmedilux produceren géén ozon en garanderen dus ook op dat vlak optimale veiligheid.

Bekijk de momenteel leverbare uv-C-armaturen van SRSmedilux.

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »