• Lorem ipsum
Over ons
Dit is podiumtechniek.

Over ons

Podiumtechniek B.V. is ontstaan uit de gedrevenheid van twee podiumtechnici, die zich erover verbaasden dat veel van de oplossingen die gevestigde toeleveringsbedrijven voor theatertechniek aanboden, niet of maar gedeeltelijk voldeden aan de eisen die eraan gesteld werden.

Resultaat van deze leemte: podia moesten extra investeren in aanvullende apparatuur of bleven zitten met oningevulde eisen. Paul van Schaik en Bob Ages vonden toen oplossingen in drie opties:

  1. bestaande producten modificeren
  2. samenwerking met buitenlandse toeleveranciers die de flexibiliteit hebben om producten op maat te fabriceren
  3. zélf producten ontwikkelen.

Over Creativiteit

Paul van Schaik is een doorgewinterde elektronisch engineer die op technisch gebied vrij letterlijk voor álles een oplossing weet te bedenken, terwijl Bob Ages een meester is in het inventariseren van wensen en in het ontrafelen van complexe problemen. Wat ze gemeen hebben is het geloof dat er met creativiteit geen grenzen zijn aan wat er op podia en bij evenementen mogelijk is.

Samenwerking

Wat in eerste instantie uitmondde in het aanpassen van bestaande apparatuur, kreeg een plezierig vervolg in de samenwerking met SRS, een Slovaaks bedrijf dat naadloos maatwerk levert op het gebied van dimmers en data- en stroomdistributie.

Omdat er op de markt geen pasklare producten te vinden waren, ontstonden er gaandeweg ook artikelen die konden worden ondergebracht onder eigen merknamen. Met het merk RF-toolbox creëren ze bijvoorbeeld adequate oplossingen voor problemen met draadloze microfoonsystemen en met ModulAir bieden ze betaalbare producten op het gebied van stageblokken, wanddozen en 19-inch-rekken, die - wanneer het budget beperkt is – zelf kunnen worden geassembleerd; vaak zelfs zonder te hoeven solderen. Ook de A-BEE, een zender/ontvanger-systeem, waarmee je DMX-commando’s vanaf elke gewenste plek in een zaal of locatie kunt versturen, valt onder ModulAir en is daarmee een van de beste voorbeelden van de inventiviteit en oplossingsgerichtheid van Podiumtechniek B.V.

Meet the team

Paul van Schaik
Doorgewinterd elektronische engineer
Bob Ages
Meester wens inventariseerder
Alex Buurman
Nikki Keppel
Noortje Wittink

Kwaliteitseisen

Inmiddels heeft Podiumtechniek naast de spreekwoordelijke expertise en creativiteit ook een aantal opmerkelijke producten van andere eigenwijze merken in het pakket, die uiteraard voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als die van hun eigen producten. Naast het materiaal van SRS-Group voert Podiumtechniek led-spots van het prestigieuze, Duitse merk JB-Lighting, kwalitatief en budgetair verrassende headset-microfoons van het Australische merk JAG en buitengewoon praktische en hoogwaardige versterkingssystemen van het Duitse Voice-Acoustic.

Meer weten over Podiumtechniek B.V ontdek onze website of bel ons!