• Lorem ipsum
Blinders

Blinders

Blinders, ook wel audience abusers

Armaturen die op het publiek kunnen worden gericht, hetzij om vanaf het podium het publiek uit te lichten, hetzij om het publiek gedurende een korte tijd te verblinden als effect tijdens een spectaculaire show.

Theatraal hoogtepunt

Je ziet ze het meest wanneer er tijdens een dramatisch hoogtepunt bij een voorstelling, concert of show plaatsvindt. Het zorgt over het algemeen voor een schrikeffect en het is op zich dan ook geen plezierige ervaring voor toeschouwers, maar het is wel een ijzersterke ondersteuning van een theatrale climax.

In- en uitloop

Daarnaast kunnen ze ook in de buitenlucht op festivals worden ingezet zoals je in een zaal met zaallicht zou kunnen doen. De artiesten krijgen dan een goed uitzicht op het publiek en - indien met mate gebruikt - zou het ook kunnen zorgen voor wat extra licht bij de in- en uitloop.

Led-blinders

Tegenwoordig leveren ook led-armaturen voldoende lichtopbrengst om als blinders te kunnen worden ingezet. De blinders van ROXX, afhankelijk van de configuratie, leveren zelfs ±20.000 of 40.000lm per unit. Deze units kunnen zonder gereedschap worden gekoppeld wanneer ze worden gevlogen of gestackt. Ook zijn ze voorzien van amberdrift: de kleurtemperatuur gaat omlaag wanneer ze worden gedimd. Zo wordt het gedrag van armaturen met een gloeidraad natuurgetrouw nagebootst.

Full colour-blinders

Naast de warmwitte versies met 2 of 4 lampen per armatuur, met een lichtopbrengst van respectievelijk 20.000lm en 40.000lm, is zijn beide ook beschikbaar als full colour-versie, met niet alleen amber-shift maar het volledige kleuren pallet van RGBA-led.

 

ROXX | 13305001 | Cluster S2 | hybride stroboscoop / blinder / pixelmapper / wash
Zeer krachtige blinder op basis van twee full colour led-armaturen van elk 260W. Tot 20.000lm lichtopbrengst. Voorzien van zeer handige opties om fixtures zowel staand als hangend te koppelen. Met natuurgetrouwe amberdrift.