• Lorem ipsum
Wall wash voor musea en beurzen

Wall wash voor musea en beurzen

Een wall wash is een type verlichtingsarmatuur dat wordt gebruikt om een gelijkmatige en brede lichtbundel langs een muur of oppervlak te projecteren. Bij de verlichting van musea, exposities en beursstands vervult een wall wash meerdere belangrijke functies:

  1. Egaliseren van de verlichting: Een wall wash zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht over een grote muur of oppervlak. Dit helpt om schaduwen en donkere plekken te verminderen, waardoor de ruimte er helder en uitnodigend uitziet. Het zorgt voor een gelijkmatige verlichting zonder harde contrasten.

  2. Achtergrondverlichting: In musea en tentoonstellingen worden wall washes vaak gebruikt als achtergrondverlichting voor kunstwerken, displays en exposities. Door de achtergrond gelijkmatig te verlichten, wordt de focus gelegd op de objecten die worden tentoongesteld.

  3. Accentueren van architecturale elementen: In sommige musea en beursstands kunnen er interessante architecturale elementen op de muren zijn, zoals reliëfs, gravures of decoratieve details. Een wall wash kan worden gebruikt om deze elementen subtiel te accentueren en hun schoonheid te benadrukken.

  4. Sfeer en ambiance: Wall washers kunnen helpen bij het creëren van een bepaalde sfeer en ambiance in de ruimte. Ze kunnen worden gebruikt om de kleur van de muren te benadrukken of om de algehele uitstraling van de ruimte te beïnvloeden, afhankelijk van het gebruikte licht en de kleurtemperatuur.

  5. Flexibiliteit in verlichtingsontwerp: Door wall washes te combineren met andere verlichtingsarmaturen, zoals spotlights en profielspots, kunnen verlichtingsontwerpers een dynamische en veelzijdige verlichtingsopzet creëren. Dit stelt hen in staat om de tentoonstellingen en presentaties op verschillende manieren te belichten en het verlichtingsontwerp aan te passen aan specifieke behoeften.

  6. Visuele oriëntatie: Wall washers kunnen ook worden gebruikt om bezoekers te helpen zich te oriënteren in een ruimte, vooral in grotere tentoonstellingsruimtes of beursstands waar een duidelijke en heldere ruimte-indeling belangrijk is.

Kortom, wall washers zijn een waardevol hulpmiddel bij het creëren van een effectieve en aantrekkelijke verlichting in musea, exposities en beursstands. Ze dragen bij aan een evenwichtige presentatie van objecten, creëren sfeer en geven een professionele uitstraling aan de ruimte.

Ontdek SPX Lighting's Deltaline 1, een superieure, monochrome indoor lineaire LED-armatuur met hoge output. Uitstekende lichtkwaliteit, flexibele besturingsopties en een garantie van 5 jaar.
Verlicht uw ruimtes met de innovatieve SPX ILYAD Led wash LP25, een geavanceerde LED lamp speciaal ontworpen voor wall washing doeleinden.
De ILYAD Led wash TW biedt een asymmetrische lichtverdeling voor een gelijkmatig en efficiënt wand wash effect. Met een instelbare kleurtemperatuur.
Verhoog de verlichtingsprestaties van uw ruimte met het SPX | DELTALINE 1R LED armatuur. Flexibel, duurzaam en hoogwaardig, dit 600mm lineaire armatuur biedt krachtige verlichting met een warme kleurtemperatuur van 3000K.
Ontdek de SPX | ILYAD Led wash LP18, een asymmetrische indoor led wash voor verbluffende muurwas-effecten. Ideaal voor professionele lichtontwerpen in architectuur, retail en kunstgalerijen