• Lorem ipsum
Effecten: mist, nevel, rook

Effecten: mist, nevel, rook

Rookmachines en hazers

Rook en nevel zijn twee veel toegepaste effecten. Met name nevel wordt tamelijk algemeen toegepast om lichtbundels zichtbaar te maken en daarmee bijvoorbeeld concerten extra sfeer te geven.
Rook daarentegen bestaat er in verschillende vormen, waaronder rook / mist die aan de grond blijft hangen en rook /mist die zich door de ruimte verspreidt.

Gezondheid en onderhoud

Bij nevel, die vaak langdurig wordt gebruikt, is het belangrijk dat er geen residu overblijft. Niet alleen kan deze neerslag schadelijk zijn voor de gezondheid, ook kunnen restanten zich afzetten op meubelair, muren en vloeren, en daarmee zorgen voor aanzienlijke schoonmaakkosten.

Bescherming tegen gezondheidsrisico's

In veel concertzalen is de Pea Soup CO2-hazer de enig toegestane nevelmachine. Enerzijds omdat de vaak monumentale interieurs dan geen gevaar lopen en anderzijds worden zo musici, vooral blaasinstumentalisten, beschermd tegen gezondheidsrisico's.

Visuele aspecten

En natuurlijk wordt de kwaliteit van de nevel ook bepaald door visuele aspecten, zoals de gelijkmatige verspreiding in de ruimte en de capaciteit om in die ruimte te blijven hangen; niet in de laatste plaats om de hazervloeistof efficiënt te kunnen gebruiken.
Nevel- en rookmachines van Pea Soup leveren spectaculaire effecten, gaan zuinig om met vloeistof en zijn ontworpen om een zo klein mogelijke impact op de atmosfeer te hebben waarin ze worden gebruikt.