• Lorem ipsum
Luidsprekers voor vaste installaties

Compact

Een van de oplossingen om niet al te veel op te vallen in een interieur is het gebruik van compacte luidsprekers; liefst natuurlijk in een kleur die matcht met de rest van dat interieur. Een compacte luidspreker levert echter per definitie slechte prestaties in de lagere frequentiegebieden. Het hoog-midden en hoog kunnen fantastisch zijn, maar met een slechte aansluiting op het laag en het sub-laag kan de geluidskwaliteit alsnog als dubieus worden ervaren. Daardoor moeten klein formaat speakers altijd worden aangevuld met subwoofers om een compleet en rustig geluidsbeeld te produceren. De positie van de subwoofer(s) is in tegenstelling tot die van de midden-hoog en hoog luidsprekers nauwelijks kritisch als het om de uiteindelijke geluidskwaliteit gaat.

RAL-kleuren

Afgezien van keuze in standaard verkrijgbare afwerking, kan het zeer de moeite waard zijn om luidsprekers aan te schaffen die overeenkomen met de RAL-kleuren die - bijvoorbeeld - een binnenhuisarchitect vrij kan kiezen. Zo dragen compacte afmetingen en een oneindige keuze aan bijpassende kleuren bij een aan een stijlvol en uitgebalanceerd interieur. 

 

 

Luidsprekers voor vaste installaties

Een belangrijk punt van overweging bij het aanschaffen van een vaste geluidsinstallatie is het design. Dit moet aansluiten bij het interieur van de ruimtes waarin hij wordt geïnstalleerd. Vaak is dit immers in een foyer of in een café of restaurant en daarvan is het interieur bepalend voor de sfeer.

Tegelijkertijd moet het geluid kwalitatief wel op niveau zijn. Slecht geluid wordt immers vaak ervaren als 'hard' en is daarmee synoniem aan een oncomfortabele omgeving.

Lees meer
DANTE
De Voice-Acopustic VENIA-8sp DDA biedt line-array-technologie binnen een compact kolomluidspreker-formaat. Hij is voorzien van 4x 8" low-mid-drivers en 4x 1" tweeters. Het een actieve speaker met onder meer DANTE, AES/EBU en AES67.
Passief 2-weg systeem met twee 8" drivers in D'Appolito-opstelling en een 1,4" compressiedriver gekoppeld aan een draaibare CD-hoorn met ofwel 60° x 40° of 90° x 40° verspreiding.
De Score-5 is een compacte en krachtige multifunctionele luidspreker voor mobiele toepassingen en installatie uitgerust met 2x5-inch/1x1-inch drivers.
Voice Acoustic | 100050011-9005-9005-9005 | Alea-5, 5"/1" ultra compact mid-high loudspeaker
De Voice-Acopustic VENIA-6 biedt line-array-technologie binnen een compact kolomluidspreker-formaat. Hij is voorzien van 4x 6.5" low-mid-drivers en 3x 1" tweeters.
De Voice-Acopustic VENIA-8sp DDA biedt line-array-technologie binnen een compact kolomluidspreker-formaat.Hij is voorzien van 4x 8" low-mid-drivers en 4x 1" tweeters.
Hellingsadapter voor het aansluiten en uitlijnen van de luidsprekers met elkaar in plaats van het spindelmechanisme. De adapters hebben elk een vaste hoek van 0°, 4° en 8° graden.
De TENNAX Axon-12x3 is een slanke luidspreker die zowel in vaste installaties als voor mobiele toepassingen geschikt is, bijvoorbeeld in kerken, stations of voor sprekers of kleine bands.
Voice Acoustic | Meerprijs Front grille for Alea-5, RAL-Color powder-coated
Voice-Acoustic | 1.4" Horn 60° x 40°
Voice-Acoustic | Universeel speaker vlieg beugel