• Lorem ipsum

Nog altijd actueel: statische armaturen

Traditioneel zijn de statische armaturen, zowel spots als parren en washes, in het lichtarsenaal van theaters, podia en evenementenlocaties goed vertegenwoordigd. Voorheen vooral voorzien van halogeenlampen, maar in toenemende mate ook van leds. Vaste lampen hebben dan ook duidelijke voordelen.

Meerkleuren parren

De huidige generatie led-parren heeft - natuurlijk - als belangrijk voordeel dat ze op afstand bediend verschillende kleuren kunnen produceren, even aangenomen dat het om een multicolor lamp gaat. Je hoeft dan niet handmatig te filteren als je een specifiek kleur nodig hebt. In heel veel gevallen kun je kleuren kiezen aan de hand van de standaard LEE-indeling.

Voordelen statische armaturen

Omdat er geen mechanismen voor het op afstand stellen van het armatuur inzitten, zijn statische armaturen aanzienlijk goedkoper dan moving heads én in de meeste gevallen nóg stiller. Zijn ze voorzien van een passieve koeling, dan produceren ze zelfs helemaal geen geluid, maar als de exemplaren met een actieve koeling zijn voorzien van een silent mode, dan is de geluidsproductie verwaarloosbaar.