• Lorem ipsum

Wanneer je met draadloze-microfoonsystemen werkt, zeker als het om grotere aantallen zender/ontvangercombinaties gaat, kunnen zich allerhande problemen voordoen die met standaardapparatuur niet op te lossen zijn.

Het gaat dan niet alleen om situaties waarin de afstanden groot zijn, maar ook om kleine podia waar een groot aantal zenders dicht bij elkaar voor oversturing/vervorming van de ontvangen antennesignalen kunnen zorgen.[SPLIT]

Gain

Essentieel in dat proces zijn de gain-regeling, de optie voor auto-gain en het bandpass-filter. Functies die op de standaardsystemen ontbreken. Hiermee kan het signaal van de antennes zowel worden verzwakt en versterkt als selectiever worden gemaakt. Verzwakken om intermodulatie te voorkomen en om de ruisvloer naar beneden te brengen. Versterken om grotere afstanden en obstakels te overbruggen.

Selectief

Ook kan de ontvangst selectiever worden gemaakt om signalen van andere bronnen te onderdrukken. Bekende stoorsignalen voor draadloze-microfoonsystemen zijn wifi- en 4G/5G-netwerken in de directe omgeving en het digitale videosignaal DVB-T dat via de ether wordt gedistribueerd.
Via de website van het Agentschap Telecom kun je sowieso per regio checken welke frequentiebanden actueel beschikbaar zijn voor draadloze microfoonsignalen.

Antennes

Podiumtechniek biedt een aantal geavanceerde en zeer flexibele producten die ervoor zorgen dat de communicatie tussen zenders en ontvangers vlekkeloos kan verlopen. Niet onbelangrijk daarbij is dat ook de prestaties van antennes (van andere merken) aanzienlijk worden verbeterd. De eigen antenne van RF-toolbox, de Active LPDA, bundelt alle ervaring en knowhow van jarenlang werken met zendertechnologie binnen één baanbrekend concept. 

Optimalisatie

Zodra er met meerdere zenders en ontvangers wordt gewerkt, zeker voor toerende producties en verhuurbedrijven, is het de moeite waard de draadloze-microfoonsystemen te optimaliseren door middel van de producten van RF-toolbox.