• Lorem ipsum
Hoofdtelefoons en in-ears

Open hoofdtelefoon

In de studio, bijvoorbeeld om een mix of master te checken, zal de keuze eerder vallen op een open model. Omgevingsgeluiden spelen veel minder een rol. Open systemen, zoals de Sennheiser HD 600 en HD 650 produceren per definitie een geluid dat meer overeenkomt met dat van speakers of akoestische bronnen, maar laten natuurlijk veel meer geluid van buitenaf door. Ook zijn ze in principe wat kwetsbaarder. Dit in tegenstelling tot de HD 25 die onverwoestbaar lijkt en om die reden alleen al zeer populair is onder sound engineers.

Intercom-headset

Daarnaast spelen hoofdtelefoons een cruciale rol bij de communicatie tussen operators van camera's en prodiuminstallaties e.d. die zich op verschillende posities in een zaal, op het podium of op een evenementenlocatie bevinden. Dan worden intercom-hoofdtelefoons vrijwel altijd gecombineerd met een aan de hoofdband gemonteerde microfoon, zoals bij de Sennheiser HMDC 27.

Kiezen voor kwaliteitsgeluid

Vaak wordt genoegen genomen met hoofdtelefoons van bedenkelijke kwaliteit, bijvoorbeeld van de huismerken van internetshops, maar in alle gevallen van professioneel gebruik moet een hoofdtelefoon een natuurgetrouwe afspiegeling leveren van een vaak kritisch brongeluid. Het is dan zaak te kiezen voor producten van firma's die op dat gebied vaak al decennia expertise in huis hebben. 

 

Hoofdtelefoons en in-ears

Hoofdtelefoons zijn onontbeerlijk gereedschap in live- en studiosituaties. Om individuele kanalen van een mengtafel of een totaalmix te checken, of voor muzikanten die aan het inspelen of overdubben zijn. 

Gesloten hoofdtelefoon

Bij live-gebruik ligt het voor de hand om te kiezen voor een gesloten hoofdtelefoon en een model als de Sennheiser HD 25 kan worden beschouwd als een gehoormatig betrouwbare en zeer degelijke standaard-tool voor live-geluidstechnici. Het feit dat het systeem gesloten is onderdrukt geluiden van buitenaf die je beoordeling verstoren.

Lees meer