• Lorem ipsum
Led-parren

Multicolor-parren

De huidige generatie led-parren heeft - natuurlijk - als belangrijk voordeel dat ze op afstand bediend verschillende kleuren kunnen produceren, even aangenomen dat het om een multicolor lamp gaat. Je hoeft dan niet handmatig te filteren als je een specifiek kleur nodig hebt. In heel veel gevallen kun je kleuren kiezen aan de hand van de strandaard LEE-indeling. Van ROXX zijn er twee types multicolors: de TW+ en FC (full colour). De TW+ is voorzien van de gebruikelijke kleuren rood (R), groen (G) en blauw (B) met daarnaast ook amber (A), lime (L) en cyaan (C). Hierdoor zijn de geproduceerde kleuren zeer levendig en is de CRI zeer hoog, en kunnen verschillende soorten wit licht natuurgetrouw worden nagebootst. De FC  gebruikt reguliere een RGB-bron met lime (L) als extra kleur. De kwaliteit van het licht van de FC is buitengewoon hoog en gelijkmatig.

Wit licht-armaturen

Tegelijkertijd zijn er ook lampen die volledig gespecialiseerd zijn in het weergeven van wit licht. Het T-model is geoptimaliseerd voor de weergave van licht zoals halogeen (tungsten) dat doet. De CRI-waarde is dan ook bijna onnavolgbaar hoog. Dit armatuur laat zich naadloos inzetten in een omgeving met traditionele halogeenlampen en maakt klassiek, handmatig filteren mogelijk. Het D-model produceert licht met de kleurtemperatuur van daglicht (5.600K) en heeft een enorme lichtopbrengst (13.500lm).

Verstelbaar filament

Voor de led-parren van het Duitse kwaliteitsmerk ROXX is een uitgebreid scala accessoires verkrijgbaar. Niet alleen zijn er lenzen beschikbaar om de lichtbundel smaller dan wel breder te maken, ook zijn er lenzen die de lichtbundel die ellipsvorm geven die we gewend zijn van traditionele parren.

Accessoires voor ROXX armaturen

Bovendien zijn er toebehoren die de parren in heel veel andere applicaties inzetbaar maken, zoals barndoors, softboxen, accessoirehouders en honigraatfilters. Uiteraard ontbreken ook de klassieke filterhouders niet.

Entertaiment en architectuur

ROXX led-parren kennen dus een keuze uit vier verschillende led-bronnen: TW+, full colour, tungsten en daglicht. Tegelijkertijd zijn er versies voor twee heel specifiek toepassingen: entertainment en architectual. De Entertainmentlijn wordt aangeduid als E:SHOW en de architectuurlijn als A:SHOW.

Weerbestendige parren

De E:SHOW-serie heeft een IP-rating van 65, waardoor die bruikbaar is onder vochtige en stoffige omstandigheden. De architectuurversie A:SHOW heeft echter een IP-rating van 66 en kan dus gewoon in de buitenlucht onder natte weersomstandigheden worden ingezet. Daarnaast is de A:SHOW-serie voorzien van een coating die extreem weersbestendig is, zijn de kabels permanent bevestigd en kunnen niet onverhoeds worden verwijderd, en zijn ze voorzien van stelmechanismes die niet zonder gereedschap te bedienen zijn.

 

Led-parren

Traditioneel, maar geavanceerd

Parren vormen een onontbeerlijk onderdeel van het lichtarsenaal van theaters, podia en evenementenlocaties in alle vormen en maten. Onmisbaar in het tegenlicht en essentieel in globale verlichting of bij het creëren van lichtplekken. Is de par traditioneel een technisch gezien eenvoudig armatuur, met alleen het verwisselbare kleurfilter en het filament (om de ellipsvormige lichtbundel te sturen) als instelbare functie, tegenwoordig kan een led-par veel meer.

Lees meer
De E.SHOW TW+ bevat naast de gebruikelijke RGB-leds ook de kleuren amber, lime en cyaan. Dit maakt deze led-par bijzonder geschikt voor situaties waarin uitgebalanceerde witkleuren kritisch zijn.