• Lorem ipsum
Luidsprekerunits

Fullrange-kast

Het laag, midden en hoog worden meestal vanuit één behuizing gereproduceerd, terwijl het diepe laag - als daar in een setting behoefte aan is - uit een subwoofer komt. Zo'n enkele fullrange-kast, met laag midden en hoog dus, is in veel gevallen voldoende voor hoogwaardig geluid, maar voor veeleisend muziekmateriaal en voor geluidseffecten is een subwoofer onontbeerlijk.

Actief en passief

Fullrange-kasten zijn er in passieve en actieve versies. In het eerste geval worden de speakercomponenten, de drivers, aangestuurd door een externe versterker. In het tweede geval is de behuizing waarin de drivers zitten ook meteen voorzien van een of meer versterkerunits. In alle gevallen zorgt een elektronisch circuit ervoor dat elke driver het frequentiegebied krijgt toegediend waarin hij optimaal functioneert: het scheidingsfilter of cross-over.
Hoe dit cross-over is gesteld, is voor een belangrijk gedeelte bepalend voor de uiteindelijke geluidskwaliteit en zeker wanneer er met een subwoofer wordt gewerkt, is de afstemming zelfs van cruciaal belang. Systemen waarin deze functies zijn geïntegreerd zijn aanzienlijk gemakkelijker te plaatsen en in te regelen.

 

Luidsprekerunits

Vast onderdeel van een versterkingssysteem zijn luidsprekers. Zodra er kwalitatieve eisen worden gesteld, wordt er meestal gekozen voor speakercomponenten van verschillende afmetingen die elk voor een specifiek frequentiegebied kunnen zorgen.

Er zijn ook wel systemen die gebruikmaken van maar één formaat luidsprekers, fullrange-luidsprekers, maar als er eisen worden gesteld aan het geluidsniveau en de geluidskwaliteit, gaat bij het ontwerpen de voorkeur al snel uit naar tweeweg- of driewegsystemen. Een uitzondering daarop zijn bepaalde line array-systemen.

Lees meer
DANTE
De Voice-Acopustic VENIA-8sp DDA biedt line-array-technologie binnen een compact kolomluidspreker-formaat. Hij is voorzien van 4x 8" low-mid-drivers en 4x 1" tweeters. Het een actieve speaker met onder meer DANTE, AES/EBU en AES67.
TeamConnect Intelligent Speaker. Includes (1) Power & Data Box, (1) Power Supply Unit, (1) set of EU/UK/US/AUZH/KO Country Adapters, (1) USB Micro-B to USB-A Cable, (1) Screw for table installation, and (1) Adhesive pad
De Paveosub-115sp is een zeer compacte, passieve basreflex-subwoofer voor universele toepassingen. Ook beschikbaar in een passieve variant en met Dante.
De TENNAX Centri-5 is een klein maar krachtige speaker met vele gebruiksmogelijkheden voor bijvoorbeeld monitoring, kleine conferentiezalen en café's.
De Paveosub-115 is een zeer compacte, passieve basreflex-subwoofer voor universele toepassingen. Ook beschikbaar in een actieve variant en met Dante.
De Voice-Acoustic CXN-12 is een krachtige, passieve 2-weg floor monitor, uitgerust met een coaxiaal 12"/1,4" neodymium chassis met 80° kegelvormige projectie.
Met deze plafondbeugel van 250 mm met kabelmanagement kunnen speakers tot 25 kg gemakkelijk aan het plafond worden bevestigd. Te draaien tot 45 graden. Verkrijgbaar in zwart en wit.
De TENNAX Flexi-12 is de grootste luidspreker in de Flexi serie. De multifunctionele speakers zijn ideaal voor versterking voor bands of in feestzalen.
De Paveosub-112 is een zeer compacte basreflex-subwoofer bedoeld voor universele toepassingen; mobiel of in vaste installaties. De sub is 's werelds laagste 12-inch subwoofer.
Stabiele zwenkbeugel voor montage aan spanten en plafonds. Wordt ook gebruikt om meerdere LA-sticks direct op een subwoofer te monteren zonder afstandsstaaf.
De Voice-Acopustic VENIA-6 biedt line-array-technologie binnen een compact kolomluidspreker-formaat. Hij is voorzien van 4x 6.5" low-mid-drivers en 3x 1" tweeters.
Hellingsadapter voor het aansluiten en uitlijnen van de luidsprekers met elkaar in plaats van het spindelmechanisme. De adapters hebben elk een vaste hoek van 0°, 4° en 8° graden.