• Lorem ipsum
Pro AHD takelsturing | SRS Rigging

Pro AHD takelsturing | SRS Rigging

Binnen de Pro-categorie takelsturing bieden de apparaten aanzienlijk meer functies. Vaak kunnen uitgangen bijvoorbeeld gegroepeerd worden, zijn er - al dan niet draadloze - remotes beschikbaar en zijn de veiligheidsvoorzieningen uitgebreider.

Low Voltage en Direct Voltage

 Meerkanaals Low Voltage-takelsturingVerreweg de meeste takelsturingen zijn er in Low Voltage- en Direct Voltage-versies. In het eerste geval gaat het om een takelsturing die een stuurspanning + de voeding levert en in het tweede geval wordt de takel rechtstreeks aangestuurd door middel van voedingspanning. Zo is de budgetvriendelijk SRS Yellowbox er in de DV-versie en een LV-versie, terwijl ook de zeer geavanceerde en uitgebreide SRS 12-kanaals AHD leverbaar is met Low Voltage en Direct Voltage.

Gele en rode connectors

Direct Voltage heeft wat praktisched voordelen. De aansturing is simpeler, door twee fases in de voeding te verwisselen verandert de takel van richting, waardoor je maar één kabel hoeft aan te sluiten. Dit maakt de bediening praktischer, de constructie eenvoudiger en het geheel wordt daardoor goedkoper. Low Voltage gebruik daarentegen een extra kabel/aansluiting voor de sturing en biedt daarmee meer functionaliteit. In het geval van Low Voltage-sturing is de voedingskabel voorzien van de bekende rode CEE-connector en de kabel met het stuursignaal van een gele CEE-connector.