• Lorem ipsum
Microfoonstandaards

Microfoonstandaard naar keuze

Goede microfoonstandaards zijn solide en stabiel. Ze zijn er ook in allerhande vormen en maten. Het is niet handig om bij geluidsbronnen dicht bij de vloer hoge statieven met een lange hengel neer te zetten. Speciaal voor zware microfoons zijn er statieven met een contragewicht en ook voor microfoons die bijvoorbeeld hoog boven een drumkit moeten worden geplaatst zijn er handig oplossingen. Veel artiesten verkiezen een rechte microfoonstandaard met een zware voet i.p.v. een flexibele hengel met een driepoot. Het is dan ook de moeite waard om bij de aanschaf van microfoonstandaards ook rekening te houden met specifieke situaties waarin ze zullen worden gebruikt en in combinatie met welke lichte of juist loodzware microfoons.

Magneet

Voor het miken van een vleugel is het handig om microfoons op een zwanenhals te plaatsen die op hun beurt weer door middel van een magnetische voet op het frame van de vleugel kunnen worden geplaatst; razendsnel en van buitenaf praktisch onzichtbaar. Cosmetisch veel beter dan microfoonstatieven in de opening van de vleugel en technisch gezien met erg veel mogelijkheden de microfoon op de ideale plek te krijgen. Met een magneetset heb je sowieso meer opties voor microfoonplaatsing zonder in het oog springende statieven.

Microfoonstandaards

Niets hinderlijker (bij wijze van spreken) dan microfoonstatieven die tijdens een voorstelling langzaam naar beneden zakken. Of die bij het minste of geringste omvallen. Of die na drie maanden gebruik niet meer los of vast te draaien zijn. Of die je überhaupt niet meer in hoogte kunt verstellen.

Kwaliteit

Tegelijkertijd is het voorkomen van deze ergernissen simpelweg een kwestie van kiezen voor kwaliteit. Er zijn veel, vaak heel goedkope statieven op de markt, die in eerste instantie uitstekend te lijken voldoen, maar vrijwel altijd met als resultaat dat je het materiaal na een paar maanden intensief gebruik kunt weggooien.

Lees meer
Met deze magnetische microfoonbevestiging met zwanenhalsen plaats je een microfoon binnen enkele seconden op een metalen oppervlak zoals in een piano of vleugel
Met deze magnetische microfoonbevestiging plaats je een microfoon binnen enkele seconden op een metalen oppervlak zoals het frame van een piano of vleugel
Adapter voor microfoonstatief. Verkleint groot schroefdraad naar klein schroefdraad (5/8" naar 3/8").
Elegante speakerstandaard met smalle buis en ronde voet voor Alea-4 speakers. Het statief is in hoogte verstelbaar van 1 tot 1,7 m en is verkrijgbaar in zwart of wit.
Showgear | D8923 | Shockmount met 5/8 schroefdraad
Showgear | D8922 | Microfoonhouder 30mm flexibel 5/8 schroefdraad
Showgear | D8204C | Bureaumicrofoonstandaard met verstelbare microfoonarm
Showgear | D8203C | Bureaumicrofoonstandaard recht met zwanenhals 20cm
Heavy-duty microfoonstatief met telescopische microfoonarm. Inclusief schroefdraadadapter (3/8" - 5/8"), borgring en kabelklem. Met één hand in hoogte verstelbaar. Metalen voet.