Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
20 Augustus 2020

SRSmedilux: uv-C-licht luchtzuivering tegen COVID-19

In de strijd tegen COVID-19 is er een middel dat al decennia in andere sectoren wordt gebruikt. Met uv-C-licht kan de lucht in een ruimte worden gedesinfecteerd en daarmee kunnen in zijn algemeenheid alle bacteriën en virussen onschadelijk worden gemaakt; een wetenschappelijk onderbouwde methode voor ruimtes van verschillende groottes.

De reden dat uv-C-licht niet zonder meer kan worden ingezet, is dat het niet alleen virussen, schimmels en bacteriën doodt, maar ook voor mensen schadelijk is. SRSmedilux maakt een aantal systemen voor luchtbehandeling die dit omzeilen.

Bekende oplossing

Natuurlijk is sinds de uitbraak van corona veel interesse voor uv-C-licht. In de NRC en in Lighting & Sound America verschenen recentelijk artikelen waarin deze methode wordt uitgelicht.
SRSmedilux introduceerde de AW48, met een capaciteit van 57m3 per uur voor toiletten, kleedruimten, entrees, aula’s, koffiekamers en klaslokalen. Recentelijk kwam daar de TW220 bij die een aanzienlijk grotere capaciteit heeft van 310m3 per uur en daardoor voor grotere ruimtes geschikt is.

Desinfecteren

Beide systemen werken op basis van het binnenhalen van de lucht, die in een afgesloten kolom behandelen met uv-C-licht en vervolgens gedesinfecteerd weer terugbrengen in de ruimte. Dit gaat met zo minimaal mogelijke geluidsproductie gepaard. Om het systeem zo onderhoudsvrij mogelijk te houden is het voorzien van dubbele filtering. Dit voorkomt ook lekkage van uv-C-licht en biedt een extra zuivering van de behandelde lucht.

Circulatie

Luchtinlaat SRSmedilux TW220Afhankelijk van de afmetingen van een ruimte kan zo de volledige hoeveel lucht van een paar keer per uur tot verschillende malen per dag volledig worden gedesinfecteerd. De kans op besmetting wordt op die manier aanmerkelijk gereduceerd. Als onderdeel van een totaalplan vormt de aanschaf van een SRSmedilux armatuur voor luchtbehandeling dan een flinke stap. Het is een safe en efficiënte manier om personeel, bezoekers of leerlingen meer veiligheid met betrekking tot besmetting met virussen en bacteriën te bieden, waaronder het momenteel zeer actuele COVID-19. Dus zelfs als de huidige pandemie is bedwongen, is een uv-C-armatuur ook weer onderdeel van preventieve bescherming tegen bijvoorbeeld griep.

Veiligheid

De TW220 kan op twee bedrijfsstanden worden gebruikt: 150m3 per uur en 310m3. In het eerste geval produceert hij >40dB en in het twee >70dB. Voor de bediening kun je gebruikmaken van een app op je telefoon. Deze bevat ook een check voor de interne fans en lampen, en je krijgt toegang tot de Silent-modus en de timerfunctie. Andere opties zijn in ontwikkeling.

Onderhoud

Het onderhoud is zeer simpel, want de uv-C-lampen zijn aan het einde van hun levensduur eenvoudig te vervangen. Het armatuur is gemakkelijk te reinigen en daarbij is er een beveiliging wanneer de klep niet volledig gesloten is, zodat mensen niet kunnen worden blootgesteld aan het uv-C-licht. Met betrekking tot de optimale werking en tot mogelijk onderhoud is het armatuur zelf ook voorzien van led-indicators.

De TW220 en AW48 zijn beschikbaar in wit en zwart, en worden geleverd met twee jaar garantie.

Specificaties SRSmedilux TW220
  • Afmetingen: 995 x 204 mm,
  • Kleur: wit (RAL7035) of zwart (RAL9005)
  • Gewicht: 15,2 kg
  • Opgenomen vermogen: 250W
  • Geluidsniveau: < 40db of < 70db
  • Capaciteit: 150 of 310 m³ / uur
  • Lamptype: 4x PL-L 55W 2G11
  • Prijs: € 1.250,00 exclusief btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »