• Lorem ipsum
Moving heads

Moving heads

Moving heads, in dit verband ook wel 'bewegend licht' genoemd, hebben twee immense voordelen t.o.v. stationaire armaturen. Met bewegingen kunnen sensationele effecten worden bereikt én omdat moving heads op afstand te bedienen zijn, is licht stellen aanzienlijk minder tijdrovend. 

In erg veel gevallen gevallen zijn movingheads ook voorzien van kleurenwielen of zijn ze voorzien van kleuren-leds, waardoor ook het veel tijd vergende filteren tot het verleden behoort.
Voor de veelheid aan functies van moving heads worden meerdere DMX-kanalen gebruikt. Waar bij stationaire armaturen maar één DMX-kanaal wordt gebruikt - alleen voor de lichtintensiteit - heb je bij moving heads DMX-kanalen nodig voor bijvoorbeeld pan en tilt, kleurkeuze, keuze voor gobo's, de beweging van gobo's, zoom, focus etc.

Noodzaak van uitgebreider lichttafels

Een geavanceerde armatuur gebruikt tientallen DMX-kanalen en bij het gebruik in een uitgebreider lichtarsenaal ontstaat al snel behoefte aan stuurtafels met meerdere universes. Één universe bevat immers 512 DMX-kanalen en met armaturen die er elk, laten we zeggen, 45 DMX-kanalen in beslag nemen, ben je al snel door het maximum heen. Alleen al om die reden vragen moving heads om geavanceerde lichttafels.

Moving heads zijn verkrijgbaar er in alle bekende toepassingen, zoals spots, profielspots en wash-armaturen.