• Lorem ipsum
Focusrite RedNet

Audio-netweken

Met de introductie van de Rednet-serie, audio-interfaces specifiek voor gebruik in netwerken, zijn de producten van Focusrite met hun uitmuntende geluidskwaliteit ook interessant geworden voor theaters, grotere concertlocaties, congrescentra en evenemententerreinen. Aangezien RedNet-producten in de Focusrite Pro-serie ook Dante ondersteunen, opent zich een wereld aan toepassingen. Audio over IP is niet meer weg te denken in hedendaagse pro-audio.

Routen

Dante maakt het mogelijk apparatuur van verschillende fabrikanten over grote afstanden aan elkaar te koppelen en softwarematig te routen. Dat wil zeggen dat je op afstand mengtafels, stageblokken met in- en uitgangen, individuele microfoons en andere invoerapparaten met elkaar kunt verbinden en in specifieke gevallen ook kunt bedienen. Daarbij kan worden gegarandeerd dat audio op elke plek in het netwerk op tijd aankomt. Omdat Dante door zo’n groot aantal fabrikanten wordt ondersteund is het op het moment de meest aantrekkelijke keuze voor audio-netwerken.

Dante apparaten in het netwerk worden automatisch herkend en geconfigureerd, wat het gebruik verhoudingsgewijs simpel maakt. Er zijn inmiddels belangrijke stappen gezet om ook video in hetzelfde netwerk en binnen hetzelfde protocol te integreren.

Redundant

Een belangrijke toepassing van Dante is het aanleggen van redundant netwerken in situaties waarin het in stand houden van verbindingen bijzonder kritisch is, zoals bij grote evenementen en tv-broadcasting. Dante biedt de mogelijkheid om de functie van defecte componenten razendsnel te detecteren en naadloos over te nemen.

Integratie

De combinatie van RedNet-apparatuur met de huidige generatie digitale mengtafels van Yamaha levert bijzondere voordelen, aangezien de bediening van de Focusrite interfaces kan worden gedaan via de bedieningsinterface van de mengtafels.

Focusrite RedNet

Audio-netwerk voor theater

Focusrite is een grote naam in audio-elektronica voor studiotoepassingen. Met name de microfoonvoorversterkers zijn beroemd en ook de grote studiomengtafels uit het verleden genieten nog altijd faam in de hele audio-industrie.

Tegenwoordig is Focusrite vooral beroemd vanwege audio-interfaces, die in alle soorten en maten beschikbaar zijn: van usb-interfaces voor thuisproducers tot en met netwerk-interfaces voor broadcaststudio’s.

Lees meer