• Lorem ipsum
RF-toolbox*

Antennesplitters en -versterkers

De ruggengraat van RF-toolbox bestaat uit apparaten die ervoor zorgen dat de ontvangers van draadloze microfoonsystemen hun werk selectiever kunnen doen. Zo biedt de Splitter-8 een standaard antennesplitterfunctie die is uitgebreid met gain- en filterfunctionaliteit. Dit maakt het werk van de ontvangers aanzienlijk simpeler en levert daardoor een veel betrouwbaarder communicatie.

In elk stadium van het signaalpad vóór de ontvanger kan het signaal worden geoptimaliseerd. Zo bouwt RF-toolbox ook een antenne die zélf is voorzien van faciliteiten om het signaal te versterken of verzwakken om zo de ruis (signaal van andere zenders, telefoons en netwerken) en vervorming (door oversturing) te minimaliseren. Deze antenne is universeel inzetbaar, maar gebruikt in combinatie de RF-toolbox Splitter-8 of XL kan hij op afstand worden bediend.

Door de directe relatie met Podiumtechniek.nl kunnen de producten van RF-toolbox ook razendsnel worden aangepast aan de specifieke wensen van gebruikers.

RF-toolbox

Oplossingen die andere merken laten liggen

RF-toolbox komt rechtstreeks voort uit de praktijkervaringen van Podiumtechniek.nl. Paul van Schaik, mede-oprichter van Podiumtechniek.nl, past al jaren bestaande apparatuur aan aan de specifieke wensen van theaters en evenementenorganisaties.

Met betrekking tot de technologie rondom draadloze microfoonsystemen bleek er een hiaat te zijn als het gaat om het aanpassen van het signaal aan de ontvangstkant, wat de mogelijkheden ernstig beperkt om oplossingen te leveren voor de vaak onbetrouwbare, storingsgevoelige verbindingen in draadloze microfoonsystemen. Dit was niet te tackelen met de huidige apparatuur op de markt – zelfs niet na modificatie. De elektronische expertise van Paul leverde echter een reeks kant-en-klare producten op die zelfs omvangrijke zender/ontvangerparken onder extreem moeilijke omstandigheden onder controle krijgen.

Lees meer
De RF-toolbox XL is een antennesplitter met een aantal in feite onontbeerlijke extra's als het gaat om een stabiele en storingsvrije ontvangst van de signalen van draadloze microfoons.
1-8 antennesplitter met filter- en levelfaciliteiten
RF-Toolbox | Mini-Circuits passieve splitter/ combiner - ZAPD-1+
De RF-toolbox Active LPDA actieve antenne maakt draadloze antennesystemen aanzienlijk bedrijfszekerder.
Antenne-voorversterker die de prestaties van systemen voor draadloze microfoons aanzienlijk verbetert.