• Lorem ipsum
Waarom doordachte componenten en accessoires ertoe doen.

Waarom doordachte componenten en accessoires ertoe doen.

Het opzetten en installeren van een PA-systeem, of het nu voor een band is of voor een toerende theatervoorstelling of voor een presentatie, kan een tijdrovende aangelegenheid zijn. Natuurlijk is dat afhankelijk van de eisen die eraan worden gesteld en de omvang van de locatie, maar er zijn ook andere, praktische overwegingen.

Gemakkelijk aansluiten en bedienen

Zeker als het om verhuursets gaat, waarbij er vaak minder ervaren gebruikers verantwoordelijk zijn voor het opzetten en aansluiten van de componenten, kan er veel tijd verloren gaan. Bij het ontwikkelen van componenten en accessoires van systemen voor geluidsversterking is dat een belangrijk aspect. Hoe gemakkelijk is het om een systeem te vliegen? Kun je zonder gereedschap en meetapparatuur een line array met een voorspelbaar afstraalpatroon samenstellen door meerdere speakerkasten fysiek te koppelen?

Versterker-racks en cross-overs

Bij permanente opstellingen is de visuele verschijningsvorm natuurlijk belangrijk, maar ook daar spelen accessoires een prominente rol. Kun je bij vaste installatie luidsprekers onder elke gewenste hoek monteren of kent de hardware daarin beperkingen? Heb je voor een FOH-set met een subwoofer een heel rack met versterkers en cross-overs/DSP’s nodig met de bijbehorende bekabeling of kan het simpeler?

Meerkanaals versterkers

Om met dat laatste te beginnen: bij Voice-Acoustic gaan de ontwerpers ervanuit dat versterkers en speakers liefst een geïntegreerd systeem vormen, dan wel zodanig op elkaar zijn aangepast dat daar behalve kabels niet veel meer aan te pas hoeft te komen, hoe omvangrijk en krachtig het systeem ook is. Naast reguliere, tweekanaals versterkers levert Voice-Acoustic ook drie-, vier- en zeskanaals versterkers, alle voorzien van interne DSP’s, die presets bieden voor álle Voice-Acoustic luidsprekers en combinaties daarvan. De subwoofers van Voice-Acoustic, de Paveosub-reeks, kunnen ook voorzien worden van versterkerunits met identieke eigenschappen als die van de losse versterkers.

Compacte geluidsset

Een heel compacte en gebruiksvriendelijke set, die tegelijkertijd krachtig genoeg is mobiele discotheken en voor de versterking van volledige bands is bijvoorbeeld een combinatie van een Paveosup-112sp met twee Score-5’s. De driekanaals versterker in de subwoofer levert in het totaal 4000 watt: 1x 2.400 watt + 2x 800 watt aan 4Ω. Daarmee kan het volledige systeem worden aangestuurd. Maar aangezien de drivers in de Paveosub-112 een nominale weerstand hebben van 8Ω, kan met het versterkerkanaal voor de sub ook een tweede, passieve Paveosub-112 worden aangestuurd. Daarmee ontstaat een extreem compact, maar buitengewoon krachtig versterkingssysteem met twee subs en twee topjes, maar zonder versterker- en DSP-rack, die ook het zwaardere PA-werk aankan. De Voice-Acoustic Paveosub-112 is trouwens sowieso de platste 12” subwoofer op de markt.

Spreiding en verstaanbaarheid

De spreiding is 70° x 55° over een breed frequentiegebied over een relatief grote afstand, wat vooral te danken is aan de D’Appolito-opstelling van de hoog-driver en de twee midden-laag-drivers. Daarmee wordt ook een in deze klasse extreem goede verstaanbaarheid bereikt.

Uitgebreid en doordacht assortiment accessoires

De Score-5 is ook een goed voorbeeld als het gaat om doordachte accessoires. Of het systeem moet worden gevlogen, permanent aan de muur of plafond moet worden bevestigd, op een statief moet worden gezet of als floormonitor wordt gebruikt, dit kan meestal tussenkomst van extra gereedschap. Voor al deze situaties zijn er specifiek ontworpen toebehoren; van klemmen en adapters tot vliegframes en U-, C- en L-beugels. Stelmechanisme voor LA-Stick line array Een accessoire dat er in dat verband uitspringt is de trussklem-adapter die kan worden gebruikt op een statief, waarbij de Score-5 vrijelijk kan worden gekanteld. Dit in combinatie met de L-beugel, de adapter voor statiefmontage en de trussklem zelf. Dit geheel is ook als set leverbaar. De trussklem-adapter kan ook worden gebruikt voor permanente montage aan de muur, waarbij de Score-5 in elke gewenste hoek ten opzichte van muur kan worden gepositioneerd.

Simpel in gebruik maar zeer veelzijdig

De actieve Paveosub-serie is ook verkrijgbaar met Dante. De normaal gesproken noodzakelijke multikabel van en naar het podium wordt dan vervangen door een ethernetkabel die zorgt voor het transport van audiosignalen én voor de bediening en routing van het versterker/luidsprekersysteem en stageblokken; ervan uitgaand dat deze laatste ook Dante-gebaseerd zijn. Daarmee ontstaat er een eenvoudig en snel op te zetten PA-systeem, bestaande uit een Voice-Acoustic actieve subwoofer Paveosub-112sp DDA en twee stuks handzame en subliem klinkende Score-5’s, dat zich onderscheidt in een discreet uiterlijk, krachtige prestaties en optimale flexibiliteit.

Met deze adapter kunt u luidsprekers zonder ingebouwde flens op statieven of muurbeugels monteren en hun hellingshoek tot 30 ° aanpassen.
Met de L-beugel set zijn losse onderdelen niet meer nodig. Wij hebben alles voor bevestiging op statief in één artikel gezet zodat je gelijk kan beginnen
De Paveosub-112 is een zeer compacte basreflex-subwoofer bedoeld voor universele toepassingen; mobiel of in vaste installaties. De sub is 's werelds laagste 12-inch subwoofer.
DANTE
De Paveosub-112sp DDA is een zeer compacte basreflex-subwoofer met Dante bedoeld voor universele toepassingen; mobiel of in vaste installaties. De sub is 's werelds laagste 12-inch subwoofer.
De Paveosub-112sp is een zeer compacte basreflex-subwoofer bedoeld voor universele toepassingen; mobiel of in vaste installaties. De sub is 's werelds laagste 12-inch subwoofer.
Met deze plafondbeugel van 250 mm met kabelmanagement kunnen speakers tot 25 kg gemakkelijk aan het plafond worden bevestigd. Te draaien tot 45 graden. Verkrijgbaar in zwart en wit.
Monteer de Voice-Acoustic Score-5 aan de wand of plafond of plaats het met de beugel op de vloer met de C-beugel.
De discrete en elegante multifunctionele L-beugel voor de Voice-Acoustic Score-5 speaker wordt in een handomdraai zonder gereedschap op de rug gemonteerd.
Transporthoes voor twee Score-5's inclusief gemonteerde L-beugels en een extra voorvak voor accessoires.
De truss clamp adapter is speciaal ontwikkeld voor de L-beugel van de Voice-Acoustic Score-5. Samen met de clamp kan beugel dan traploos worden gekanteld.
De Score-5 is een compacte en krachtige multifunctionele luidspreker voor mobiele toepassingen en installatie uitgerust met 2x5-inch/1x1-inch drivers.