• Lorem ipsum
Wat is Power over Ethernet (PoE)? Stroom via een CAT-kabel.

Wat is Power over Ethernet (PoE)? Stroom via een CAT-kabel.

Power over Ethernet (PoE) is een technologie waarmee stroom en gegevens gelijktijdig via een ethernet-kabel kunnen worden overgedragen naar aangesloten apparaten, zoals IP-telefoons, draadloze access points, beveiligingscamera's, en sommige IoT-apparaten. Hierdoor kunnen deze apparaten worden gevoed via dezelfde ethernet-kabel die ook voor de gegevensoverdracht wordt gebruikt, zonder dat er aparte voedingskabels nodig zijn.

PoE werkt door elektrische stroom bij te voegen in de ethernet-kabel. Dit wordt meestal gedaan door een PoE-switch of een PoE-injector, die de stroom levert aan het apparaat via de ethernet-poort. Het aangesloten apparaat moet PoE-compatibel zijn om deze stroom te kunnen ontvangen en gebruiken.

PoE biedt verschillende voordelen, waaronder:

1. Eenvoudige installatie: PoE elimineert de noodzaak voor aparte voedingskabels, waardoor de installatie van netwerkapparatuur eenvoudiger en flexibeler wordt.

2. Kostenbesparing: Doordat aparte voedingskabels niet nodig zijn, kan PoE helpen de kosten van bekabeling en installatie te verlagen.

3. Betrouwbaarheid: Met PoE kan stroomcentrale apparatuur, zoals switches en uninterruptible power supplies (UPS), centraal worden geplaatst, wat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het netwerk verbetert.

4. Flexibiliteit: PoE maakt het mogelijk om apparaten te plaatsen op locaties waar geen stopcontacten beschikbaar zijn, zoals plafonds, muren of buitenruimtes.

PoE wordt veel gebruikt in verschillende toepassingen, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen, industriële omgevingen en smart home-toepassingen, waar het een handige en efficiënte manier biedt om netwerkapparatuur van stroom te voorzien.

Helaas...
Er zijn geen producten gevonden in deze categorie.. maar wij helpen u graag verder met zoeken! Mail uw vraag naar [email protected] of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar homepagina