• Lorem ipsum
ModulAir*

19"-racks en stageblokken

Een goed voorbeeld is het ModulAir-systeem om stageblokken, wanddozen en 19"-racks samen te stellen en die desgewenst zelf in elkaar te zetten. In heel veel gevallen is zelf solderen niet noodzakelijk, omdat het systeem gebruikmaakt van flatcable en 14-pins IDC-connectors.

Print naar wens

We leveren lege 19"-panelen en stageblokken met opdruk naar wens. Die kunnen worden gevuld met PCB's met daarop een set van 4 XLR's, hetzij female of male. Er zijn dan montagegaten voor multiconnectors met daarbij een keuze uit onder meer LK-veam, TEN47, Socapex-337P en Ceep.

De XLR-aansluitingen (Neutrik) zitten per vier stuks op een PCB. Uiteraard is er keuze uit male of female en ook deze PDB's zijn voorzien van de 14-pins IDC-connectors. Bij het vervangen van defecte componenten hoeven die alleen te worden losgeschroefd en kan de flatcable worden ontkoppeld. Dit levert bedrijfszekere verbindingen op en  kan in een zeer korte tijd plaatsvinden.Door middel van de flatcable en de bijbehorend connectors, die op elke plek op de kabel kunnen worden geprikt, kunnen de XLR-PCB's ook heel simpel worden doorgelust. Zo creëer je op een zéér simpele manier een splitter.De voordelen van het gebruik van flatcable gecombineerd met de IDC-connnectors zijn overduidelijk. Zelf assembleren is een fluitje van een cent en vervangen van componenten is lang niet zo tijdrovend als bij traditionele systemen. Solderen hoeft niet.Voor de multi-connectors is er een ruime keus uit de meest gebruikte formaten: LK-veam, TEN47, Socapex-337P en Ceep. Voor het aansluiten van de flatcable worden bijbehorende PCB's geleverd. Om de PCB's aan de connectors te koppelen is simpel soldeerwerk vereist.

 

Assembleren

Uiteindelijk geassembleerd biedt het interieur van een stageblok of 19"-rack een overzichtelijk en daardoor gemakkelijk te servicen geheel. Defecten kun je met een schroevendraaier te lijf.

Tijdwinst

Het belangrijkste voordeel is echter dat je stageblokken, wanddozen en 19"-racks volledig naar eigen inzicht en behoefte kunt samenstellen. Assembleren kost een fractie van de tijd die anders moet worden besteed aan het solderen van de individuele connecties.

ModulAir

Het ModulAir-principe

Met het merk ModulAir brengen we producten op de markt die we bij andere merken missen. Met andere woorden: concepten die op een of andere wijze tekortschieten passen we zodanig aan dat ze voldoen aan de eisen die wij zelf en onze klanten stellen. Een van de eerste producten van ModulAir was een magnetische microfoonbevestiging en dat is nog steeds een succesnummer.

Lees meer
Met deze magnetische microfoonbevestiging met zwanenhalsen plaats je een microfoon binnen enkele seconden op een metalen oppervlak zoals in een piano of vleugel
De Loadcheck hartingtester is een handig hulpmiddel voor het controleren van bekabeling en lampen. Pin-bezetting check (1-2) of (1-9).
Met deze magnetische microfoonbevestiging plaats je een microfoon binnen enkele seconden op een metalen oppervlak zoals het frame van een piano of vleugel
ModulAir | MOD102050 | Stageblok Cat breakout 1+4 A-type connectoren
Print met 4x XLR 3PIN Female-connector, voorzien van een 14-pins IDC-connector.
PCB met break-out of break-in voor bijvoorbeeld 12x DMX. Onderdeel van het ModulAir-principe, waarbij PCB's onderling worden aangesloten via flatcable en 14-pins IDC-connectors.
Met deze Beampointer Reddot voor volgspots weet je al dat je op de goede plek projecteert voordat je het diafragma opent.
Wandbox 4x D-Type connector gaten + 1x PG21 gat
PCB met 4x XLR 5-pin female. Om DMX-uitgangen te integreren in een ModulAir set-up, bijvoorbeeld in een stagebox die het signaal doorgeeft aan een etherCON-connector.