Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
9 Augustus 2023

Break-out box voor 4 DMX-lijnen via CAT-kabel

Het ModulAir-principe voor 4 DMX-universes

Stageblok met XLR en CAT-aansluitingBinnen het ModulAir-principe hebben we recentelijk een nieuwe stagebox uitgebracht, heel expliciet voor het verzenden van vier DMX-lijnen, of universes zo je wilt, via één CAT-kabel. Omdat een ethernetkabel 8-aderig is, kun je er 4 onafhankelijke signalen over vervoeren. Dat maakt dat je er naast 4x DMX512-signaal ook vier kanalen analoge audio of acht kanalen digitale (AES) audio over kunt versturen.

Doe-het-zelfoplossing

ModulAir_etherCONDit is het ModulAir-principe in optima forma: een budgetvriendelijke doe-het-zelfoplossing, waarbij je zelfs niet hoeft te solderen. Per stageblok heb je een PCB met daarop een etherCON-connector, een PCB met vier XLR's (3-pins of 5-pins), ribbon-kabel (14-aderig) en twee IDC-connectors (14-polig) nodig.

Je kunt dit dus zelf met een minimum aan investeringen in tijd en geld in elkaar zetten. Meer informatie vind je in deze blog met onder meer aanbevelingen m.b.t. te gebruiken CAT-kabels.

ModulAir PCB 4x XLR male

Als je meteen aan de slag wilt voor een configuratie voor DMX (3-pins XLR) of audio, dit is wat je nodig hebt:

ModulAir_Break-out-box assemblage

Algemeen:
DMX-ingangen of audio-uitgangen:
DMX-uitgangen of audio-ingangen:

Let op: de genoemde configuraties zijn niet geschikt voor IP-gebaseerde netwerken zoals ArtNet, sACN of Dante.