Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
11 November 2021

Voice-Acoustic VENIA compacte line array-technologie

Line array-techniek in kolomvorm

Voice-Acoustic, Duitse fabrikant van hoogwaardige geluidsversterking brengt met de VENIA-serie line array-technologie naar een compact kolomformaat. De nieuwe serie bestaat uit twee full-range modellen: de passieve VENIA-6 (4x 6.5" en 3x 1") en de bi-amped high-performance kolom-array VENIA-8 (4x 8" en 4x 1") met een imposante 140dB geluidsdruk bij een gewicht van slechts 35kg.

Asymmetrische dekking

De hoog-drivers zijn elk gekoppeld aan een line array-waveguide en produceren via een grote hoorn een spreidingshoek van 100° horizontaal en 0°/-20° verticaal. De HF-sectie van de VENIA-serie biedt een verticaal asymmetrische dekking met een vlak golffront. Het principe van grotere line-arrays werd overgebracht naar de VENIA-luidsprekers in een compact kolomformaat: de hoogfrequente energie wordt gebundeld om langere afstanden te overbruggen en het nabije veld wordt afgedekt door een kromming met een lagere energie-inhoud die over een groter gebied wordt verdeeld. Het resultaat is een zeer evenwichtige geluidsniveau over de gehele luisterruimte met een zeer homogene geluidsverdeling.

Verticale dekking VENIA-6 en VENIA-8

Verticale dekking Voice-Acoustic VENIA-6 en VENIA-8

 

Traditionele verticale dekking

Verticale dekking traditionele luidsprekersystemen

Esthetische eisen

"Met de VENIA-serie hebben we stijlvolle kolomluidsprekers ontwikkeld met een hoge dekking en een extreem gelijkmatige geluidsverdeling. Door de extreem hoge prestaties van de VENIA-8 kan deze enkele luidspreker in veel gevallen een conventioneel small line array-systeem vervangen. Dit bespaart geld in aanschaf, tijd bij op- en afbouw en inbedrijfstelling en elimineert de mogelijkheid van verkeerd gebruik. Bovendien bespaart de klant niet alleen ruimte, maar ook gewicht tijdens het transport", zegt Stefan Rast, oprichter en directeur van Voice-Acoustic. "In installaties kunnen de VENIA-modellen door hun slanke ontwerp en het afgeronde, zeer elegante front onopvallend worden geïntegreerd. Met de X-Tension designkolom, waarop de VENIA kan worden geplaatst, voldoet de luidspreker ook aan de hoogste esthetische eisen bij mobiel gebruik. Onze gebruikers kunnen zo hun klanten iets speciaals aanbieden en zich van de concurrentie onderscheiden. Ze klinken net zo goed als er uitzien. Potentiële klanten zouden de VENIA-serie 's moeten vergelijken met conventionele luidsprekers of kleine line arrays, want alleen door te testen kom je erachter."

Voice-Acoustic VENIA + X-TensionDante, AES/EBU en AES67

Beide modellen zijn ook verkrijgbaar in een self powered versie als respectievelijk VENIA-6DDA en VENIA-8DDA. Deze hebben
in- en uitgangen uitgevoerd als analoog, DANTE, AES/EBU, AES67 en een netwerkschakelaar voor integratie in de Voice-Acoustic Remote Control-software.

Onmiddellijk beschikbaar

De nieuwe Voice-Acoustic kolomluidsprekers VENIA-6 en VENIA-8, - ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland - zijn vanaf heden verkrijgbaar! Neem contact op met Rowdy Lemaire voor een demonstratie op locatie.

Telefoon: +31 (0) 6 11 18 78 99
E-mail: [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »