Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
27 Januari 2020

Production Partner test Voice-Acoustic Ikarray-8

Het Duitse vakblad Production Partner testte de Voice-Acoustic Ikarray-8. Ze zijn enthousiast. Om die reden publiceren we graag de uit het Duits vertaalde conclusie. De volledige test - wél in het Duits - lees je hier.

Conclusie

 

Zijaanzicht Voice-Acoustic Ikarray-8Met de luidsprekerfabrikant Voice-Acoustic, gevestigd in Dörverden in Noord-Duitsland, waait er een frisse wind door de markt voor compacte line-arrays met de "Plug & Play Line Array" Ikarray-8. Als je rondkijkt op de verschillende beurzen is het aanbod zéér groot, vooral van de populaire 8″ line array-modellen; ze zijn een soort universeel hulpmiddel voor de geluidsontwerper geworden. 90% van de vraag heeft betrekking op evenementen met korte en middellange afstanden. Dit is precies waarvoor de Ikarray-8 is ontworpen. Dankzij het two in one-principe met twee vaste hoeken, kunnen de meeste taken goed worden uitgevoerd met maximaal vier van deze dubbele systemen. De combinatie van de line arrays kan met een beetje gevoel voor verhoudingen simpel worden ingeschat  - zonder extra software.

 

Ikarray-8 met subwoofer als complete PA-stackDankzij het eenvoudige tweepuntsmechanisme gaat de plaatsing snel en gemakkelijk. Vanuit akoestisch oogpunt bieden de systemen - met vaste hoeken van 5 ° of 15 ° en de aangepaste behuizingen en golfgeleiders - ook een aantal voordelen, omdat geen ontwerpcompromissen hoeven te worden gesloten voor een groter bereik. De bijbehorende versterkers of self-powered subwoofers bieden tevens het gewenste plug-and-play gevoel met kant-en-klare opstellingen en duidelijke bekabeling, die niet alleen eenvoudig te gebruiken is, maar ook een hoge mate van bedrijfszekerheid biedt.

 

De nieuwe Ikarray-8 line array presteerde goed in het laboratorium: een hoog maximaal niveau, tegelijkertijd weinig vervorming en een uniform en goed gecontroleerd afstraalgedrag bleken de sterke punten van het systeem. Qua afwerking en accessoires bevindt Voice Acoustic zich al geruime tijd in de hoogste categorie, zodat ook hier aan alle wensen en eisen wordt voldaan. Qua prijs bevindt de Ikarray-8 zich in de middenklasse, waardoor hij uitstekend gepositioneerd is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »