Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
10 November 2020

AFAS Theater kiest voor JB-Lighting en SRS Group

Vandaag, 10 november 2020, wordt het AFAS Theater officieel opgeleverd. Dit is onderdeel van het AFAS Experience Center, het nieuwe kantoor van AFAS Software in Leusden. Het is een prachtig project waarbij Podiumtechniek 37x JB-Lighting P12’s en 40x SRS 12-kanaals switchpacks aan de firma Rolight leverde.

Het is opvallend dat recentelijk veel podia, zalen en gezelschappen hebben gekozen voor JB-Lighting. Klaarblijkelijk zijn de hoge mate van duurzaamheid, de superbe lichtopbrengst en kleurweegave, en de gegarandeerde beschikbaarheidsperiode van modellen en onderdelen i.v.m. latere uitbreidingen van het lichtarsenaal en service van doorslaggevende betekenis.
De praktijk leert ook dat een een-op-een vergelijking met concurrerende modellen van andere fabrikanten vrijwel altijd in het voordeel van JB-Lighting uitvalt.

40 switchpacks van SRS GroupStroompieken

Met betrekking tot de stroomvoorziening van uitgebreide systemen zoals die van het AFAS Theater is het ook belangrijk te beseffen dat door het gebruik van led-armaturen weliswaar dimmers niet langer noodzakelijk zijn, maar dat bijvoorbeeld gefaseerde inschakeling van armaturen en andere apparatuur des te belangrijker is. Stroompieken bij het inschakelen zijn immers voor een betrouwbare werking van de installatie volstrekt onwenselijk. SRS Group biedt op het gebied van stroomvoorziening én datadistributie, waaronder DMX, ArtNet, RDM en sACN, die op maat kunnen worden geconfigureerd.

Kleurweergave

In het AFAS Theater is gekozen voor de high CRI-versie van de P12. Dit vanwege de sublieme kleurweergave en de voor het formaat en gewicht (23kg) verbluffende lichtopbrengst. Daarnaast zijn P12’s muisstil, zodat locaties in de buurt van het publiek en bij zachte muziek geen problemen opleveren. 19 van de P12’s hangen in de zaalbrug en de andere 18 zijn verspreid over verschillende locaties in de zaal.

Première

AFAS Software heeft met het AFAS Experience Center een architectonisch statement gemaakt. Arbeid, cultuur, ontspanning, sport en ontmoeting gaan op het uitgestrekte terrein hand in hand, waarbij steeds de menselijke maat en behoeftes het uitgangspunt zijn geweest. De eerste première die voor het theater gepland staat is de voorstelling 14 de musical gemaakt in een samenwerking tussen het management van Johan Cruijff en theatermaker Tom de Ket.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »