Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
24 April 2023

2join kiest voor ModulAir rack-materiaal

Het ModulAir-principe

Met het merk ModulAir brengen we producten op de markt die we bij andere merken missen. Met andere woorden: concepten die op een of andere wijze tekortschieten passen we zodanig aan dat ze voldoen aan de eisen die wij zelf en onze klanten stellen. Een van de eerste producten van ModulAir was een magnetische microfoonbevestiging en dat is nog steeds een succesnummer.

19"-racks en stageblokken

Een goed voorbeeld is het ModulAir-systeem om stageblokken, wanddozen en 19"-racks samen te stellen en die desgewenst zelf in elkaar te zetten. In heel veel gevallen is zelf solderen niet noodzakelijk, omdat het systeem gebruikmaakt van flatcable en 14-pins IDC-connectors.

Print naar wens

ModulAir levert lege 19"-panelen en stageblokken met opdruk naar wens. Die kunnen worden gevuld met PCB's met daarop een set van 4 XLR's, hetzij female of male. Er zijn dan montagegaten voor multiconnectors met daarbij een keuze uit onder meer LK-veam, TEN47, Socapex-337P en Ceep. Recentelijk leverden we ModulAir aan 2join in Groningen.

ModulAir-rack 48x16+socapex
Zelfbouw-rack

Roderick Heutink is audiotechnicus en projectleider bij 2join in Groningen; een bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van geluid, licht, video en special FX. Hij was op zoek naar een racks met 48 losse audioaansluitingen (XLR) en een multiconnector die plaats biedt aan 16 audiokanalen. “Kostentechnisch is het systeem van ModulAir aantrekkelijker dan de oplossingen van andere firma’s”, meldt Heutink. “Het laten bouwen van een 48/16 systeem viel veel duurder uit. Daarnaast is zelfbouw met een systeem van flatcables zeer aantrekkelijk, doordat je niet hoeft te solderen. Je kunt de aansluitingen zéér simpel doorlussen, waarmee je een split creëert en je kunt het systeem op een later moment gemakkelijk aanpassen. Wat nú handig is, hoeft immers over een jaar niet de ideale oplossing te zijn.”

2join gebruikte onder andere de volgende componenten:

Daarnaast werden er custom panelen op specificatie van Roderick Heutink gefabriceerd; iets wat altijd mogelijk is bij ModulAir.

Roadproof

“Het is een machtig systeem,"vertelt Heutink. "We waren aanvankelijk bang voor interferentie en signaalverlies, omdat de splits passief zijn. Ook dachten we aan het risico van het lostrillen van de kabelverbindingen. Het wordt tenslotte on the road gebruikt, maar in de praktijk komt dit niet voor. We zijn inmiddels bezig met nog twee andere racks."

De juiste pinbezetting voor socapex plus een aantal van de meest gangbare configuraties van multiconnectors voor takelsturingen, dimmers en audio is te vinden op de Podiumtechniek-site. Neem voor specifieke wensen contact met ons op. Telefoon: + 31 85 40 15 92 9 E-mail: [email protected]

ModulAir-racks interieur

ModulAir biedt een oplossing voor zelfs de meest gecompliceerde ontwerpen van 19"-racks en stageblocks, en het principe van zelfbouw staat garant voor aantrekkelijke prijzen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »