Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
13 Mei 2024

Indeling zenderfrequenties voor Sennheiser EW-digital-serie

Vergelijking zenderindeling Sennheiser's digitale zenders / ontvangers  

Sennheiser maakt gebruik van een geavanceerde raster voor draadloze microfoons en in-ear-monitors (IEM). Als extra hulpmiddelen, naast de presets die elke zender en ontvanger van Sennheiser biedt, kun je hiervoor bijvoorbeeld de software Wireless Systems Manager (WSM) voor Mac en Windows gebruiken. Dit biedt gebruikers een uitgebreide set tools voor het beheer en de controle van draadloze systemen in professionele audio-omgevingen.

Standaard frequentiecoördinatie

WMS op Apple en Windows-laptopHet Sennheiser-systeem biedt functies zoals frequentiecoördinatie, waarmee gebruikers automatisch de beste beschikbare frequenties kunnen toewijzen aan hun draadloze apparatuur om interferentie te minimaliseren en de algehele stabiliteit van het systeem te verbeteren. Bij uitgebreider set-ups / producties verdient het aanbeveling om Sennheiser's Wireless Systems Manager (WSM) te gebruiken. Zo kun je meerdere draadloze systemen uit verschillende Sennheiser series tegelijkertijd beheren en bewaken, waardoor het ideaal is voor grootschalige evenementen en producties waar meerdere microfoons en in-ear-monitors worden gebruikt. 

Analoog en digitaal

De digitale zenders / ontvangers in de EW-D-, EW-DX- en EW-DP-serie gebruiken andere zenderbereiken dan de wijdverbreide analoge draadloze-microfoon- en IEM-systemen en ook onderling zijn ze verschillend. De EW-DP-serie is overigens specifiek gericht op draadloze audiosystemen voor video- en filmmakers.

Download het overzicht van Sennheiser-zenderindeling Bekijk hier het recentste overzicht van de zender- / ontvangerbereiken. Het is een PDF en kan ook als zodanig worden opgeslagen.