Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
9 Juli 2024

Win De Spin - uitslag prijsvraag

Uitslag Win de Spin

Op CUE2024, de vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie in januari dit jaar, schreven we een prijsvraag uit met betrekking tot de naam van een door Paul van Schaik ontwikkeld product. Het ging om een bedieningsunit voor een switch, waarmee het programmeren aanzienlijk eenvoudiger en veiliger kan plaatsvinden. We noemden het product, vanwege de toepassing in netwerken, tijdelijk ‘De Spin’, maar vroegen het publiek iets beters te verzinnen. De winnaar werd een exemplaar van De Spin in zijn uiteindelijke verschijningsvorm beloofd.

Kanshebbers

We ontvingen een groot aantal inzendingen, waarvan het gehalte van ‘superserieus’ tot ‘vrolijk’ varieerde. Wat te denken van het liefdevolle ‘Spinny’ (Rob Thirij - T.S.L.) en enthousiaste ‘Hottentotten Poortwisseldoos’ (Bas van Zouwen - Theater Peeriscoop)? Of het doordachte ‘Network Integrated Connection Emitter’ afgekort ‘N.I.C.E.’ (Eric Coen Versteeg - Stadstheater Zoetermeer) en doelmatige ‘Theatre Fiber Exchange’ (Anton Kool – Nationale Opera & Ballet). Sommige mensen kregen er geen genoeg van. Bijvoorbeeld Lars Hoeksema van PHIL in Haarlem, die zijn voorstellen ook gedegen onderbouwde:

  • ModulAir Multiport/Multiswitch/FlexSwitch (beetje generieke naam, maar ligt wel makkelijk in de mond en duidelijk wat het precies voor apparaat is);
  • ModulAir C-Dee (mijn favoriet! Speelt leuk door op de benaming van de A-Bee en wel iets computer technisch, omdat je vroeger ook ‘cd’ had als commando in command prompt op de computer);
  • ModulAir NetworkTree (soort van zinspeling op 'trunking' en daar weer iets boomachtigs van gemaakt);
  • ModulAir ShowStream (klinkt wel lekker en heeft iets te maken met theater en evenementen);
  • Modulair Upstage (meer theaterachtige naam, zinspelend op 'uplink' and 'achtertoneel');
  • MAEtherDome – (Met de groetjes van Thomas) of networkNymph of The sWitch.
Succesnummer

Uiteindelijk noemden we De Spin ‘VLAN-toolbox’ met in het achterhoofd Pauls eerdere succesnummer RF-toolbox, waarvoor we in 2018 de CUE Innovatie-publieksprijs ontvingen. Twee inzendingen blikten daarop vooruit: ‘IP Toolbox’ van Sake Anne Timmermans van S.A. Sound Service en ‘VL Toolbox’ van Alex de Jong van Alex de Jong Theatertechniek, waarbij die laatste natuurlijk vrijwel overeenkomt met het eindresultaat. Daarmee was het zaadje geplant voor de uiteindelijke naam en - beloofd is beloofd - ‘VL Toolbox’ is dan ook de winnende inzending.

Productie en prijsuitreiking

De VLAN-toolbox is inmiddels in productie en we zullen ervoor zorgen dat Alex de Jong zijn exemplaar zo spoedig mogelijk in ontvangst kan nemen. Sake Anne Timmermans zat zó dicht in de buurt dat we hem als troostprijs een ModulAir magneetset sturen; een ander briljant idee uit de koker van Paul van Schaik en Bob Ages.

Meer informatie over de twee versies van de VLAN-toolbox: