Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
11 Januari 2021

Stadsschouwburg Leeuwarden vervangt dimmers

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden verving recentelijk zijn dimmers. Ze kozen voor 12-kanaals SRS Lighting NDP-dimmers om zowel led-armaturen als traditionele lampen te kunnen aansturen.

De 12-kanaals NDP is een van de meest uitgebreide dimmers van SRS Light én in zijn algemeenheid een van de meest geavanceerde dimmers die verkrijgbaar is. De NDP-netwerkdimmer heeft een overzichtelijke TFT-display en is op afstand uit te lezen met de gratis bijgeleverde Ultisense software. Met de Ultisense software kun je door middel van het aangesloten ethernet, ArtNet of sACN netwerk op afstand de dimmers  ook instellen.

Dimmercurves

Standaard is de SRS Lighting NDP dimmer uitgevoerd met drie zelf in te stellen curves. Hiermee kun je per dimmerkanaal een aangepaste dimmercurve instellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je led-lampen wilt gaan dimmen. De NDP is daardoor in staat om 230V retrofit led-bronnen perfect te dimmen van 0-100%.

Voeding en dimmen

Met betrekking tot de werking zijn er twee extra opties. Met de eerste optie (switch) kunnen door middel van ingebouwde relays de uitgangen van de dimmer afzonderlijk van elkaar voorzien worden van vaste spanning. De uitgangen van de dimmer zijn dan bruikbaar als een DMX-geschakelde voeding of als continuvoeding voor bijvoorbeeld led of bewegende armaturen.
De tweede optie is de zeroload-optie. Hierbij is er geen minimum belasting nodig. Dit maakt het mogelijk om lampen of andere bronnen van een klein vermogen te dimmen zonder het toevoegen van een extra ballast.

Lade voor de NDP-dimmer van SRS LightingLades en multiconnectors

De dimmers zijn voorzien van een bijbehorende lade. Hierdoor is uitbouwen t.b.v. bijvoorbeeld onderhoud een fluitje van een cent. De achterzijde van de lade is voorzien van multiconnectors die automatisch aansluiten op de multiconnectors op de achterkant van de dimmers.

Traditioneel licht

In het totaal schafte De Harmonie tien stuks 12-kanaals dimmers van SRS Lighting aan, wat een totaal aan 120 kringen oplevert, die zowel voor led-lampen als voor traditioneel halogeen licht kunnen worden ingezet. In die zin is de Stadsschouwburg in Leeuwarden voorbereid op de transitie naar led-licht, maar behoudt tegelijkertijd de optie om hun geliefde klassieke lampen te gebruiken; het beste van twee werelden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »