Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
24 Mei 2022

Peitsman start verhuur JB-Lighting

JB-Lighting P9, P12 en P18 in de verhuur

Peitsman is een belangrijke speler op het gebied van verhuur van geluid en licht. Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Ze zijn alom gewaardeerd partner voor creatieve oplossingen met betrekking tot audiovisuele techniek. Het bedrijf heeft brede expertise op het gebied van concert-, evenementen- en theatertechniek. Daarnaast verzorgen ze zowel vaste set-ups als tourinstallaties.  

Acceptatie in de culturele sector

Recentelijk heeft Peitsman geïnvesteerd in JB-Lighting P9 moving heads en inmiddels hebben ze ook JB-Lighting P12’s en P18’s besteld. Directeur Hans Peitsman: "De producten van JB-Lighting zijn kwalitatief hoogwaardig, met spreekwoordelijke Duitse kwaliteit. Ze hebben service heel hoog in het vaandel en de acceptatie - met name in de culturele sector - is opvallend. De armaturen zijn stil, zeer betrouwbaar en de performance is concurrerend, én JB-Lighting kan snel leveren."

Soorten en maten

De drie JB-Light armaturen in de verhuur bij PeitsmanDe eerste zending P9's is op 7 en 8 mei meteen ingezet bij het Loveland Music On-festival in Het Havenpark in Amsterdam. Samen met de P12’s in high-CRI-uitvoering en P18’s in high-power-versie omvat het lichtarsenaal van Peitsman nu drie speerpunten uit het JB-Lighting-pakket. De 330W P9 wanneer hanteerbaarheid en flexibiliteit (variabele kleurtemperatuur) van het grootste belang zijn, de 640W P12 (high-CRI) als de kleurweergave optimaal moet zijn en de 1.100W P18 als het gaat om pure lichtopbrengst met een uitzonderlijke lichtkwaliteit.

Brede inzetbaarheid

Wat de P9 zeer aantrekkelijk maakt voor verhuurbedrijven zijn de compacte afmetingen en het lage gewicht (17kg). In principe kan een P9 Spot dus door één persoon worden gehanteerd als het gaat om plaatsing en vervoer. Tegelijkertijd is er niet beknibbeld op mogelijkheden en is hij buitengewoon stil.
De P12 heeft zijn weg gevonden naar productiehuizen en zalen waar veel waarde wordt gehecht aan zo bescheiden mogelijke geluidsproductie. De kwaliteit van het op kleding en decors weerkaatste licht is bijvoorbeeld bij opera weliswaar cruciaal, maar de armaturen moeten tegelijkertijd fluisterstil zijn; een van redenen waarom dan voor de P12 high-CRI wordt gekozen.
De P18 high power voldoet ook aan die voorwaarden, in de zin van geluidsproductie, gewicht en lichtkwaliteit, maar produceert een immense hoeveelheid licht, wat hem geschikt maakt voor grotere afstanden en spectaculaire, overweldigende belichting.

Variabele kleurtemperatuur JB-Lighting P9Variabele kleurtemperatuur bij de JB-Lighting P9
Kostenbesparing

In heel praktische zin schelen de bescheiden afmetingen van álle JB-Lighting-armaturen ook ruimte bij het transport. Er gaan bijvoorbeeld twee P9’s of P12’s in een flightcase van 60 x 60 x 82cm en twee P18’s in een case van 120 x 58 x 86 cm, wat qua vervoer kostenbesparend werkt.
Servicen is door de modulaire opbouw heel simpel en kan razendsnel. Dit geldt ook voor het vervangen van gobo’s. Dit soort werkzaamheden wordt daardoor teruggebracht tot het minimum.

Uitbreiding lichtarsenaal

Met deze uitbreiding in het assortiment maakt Peitsman het voor veel kwaliteitsbewuste productiehuizen in Nederland aantrekkelijk om hun arsenaal aan licht tijdelijk uit te breiden, zodra omvangrijker producties daar om vragen. Tegelijkertijd kunnen theaters en productiehuizen nu - met de verkrijgbaarheid van P9's, P12's en P18's in de verhuur - beschikken over armaturen met een uitmuntende lichtkwaliteit, hoge lichtopbrengst en uitgelezen creatieve mogelijkheden zonder onmiddellijk zelf diepte-investeringen te hoeven doen. 

© Fotocredits: Loveland Music On 2022 - Peitsman Licht & Geluid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »