Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
27 November 2023

Nieuwe, geavanceerde loadcells van SRS Rigging

SRS loadcells voor 500 en 5000kg.

Bij rigging met een groot aantal takels is het van het grootste belang om de last die de takels voor hun kiezen krijgen in de gaten te houden. Hiervoor worden loadcells gebruikt, die tussen de takel en het hijspunt worden gemonteerd.

Loadcell voor 5000kgBekabelde loadcell

Er zijn loadcells die hun data – de gemeten belasting – draadloos kunnen overdragen, maar uit veiligheidsoverwegingen werken wij altijd met draadgebonden loadcells. Het voordeel van bedrade loadcells is dat de werking niet afhankelijk is van batterijen en niet gevoelig is voor radiografische storingen en interferenties. Ook kunnen de metingen continu plaatsvinden.
De connectie wordt gemaakt door middel van 5-pins XLR-kabels. De maximale lengte van deze kabels is 100m.

Loadcell-processor

Het signaal uit de loadcells wordt overgebracht naar een loadcell-processor, die de gemeten belasting zichtbaar maakt. Deze loadcell-processor kan ook rechtstreeks worden aangesloten op de takelsturingen en bij over- of onderbelasting het systeem automatisch stil leggen; een optie die door de eerder genoemde, continue data-overdracht mogelijk wordt gemaakt.

Veiligheidsfactor 8:1

Nieuw bij SRS Rigging zijn de TLC500 en TLC5000. De eerste, van zwart geanodiseerd aluminium, heeft een belastbaarheid van 500kg, terwijl de tweede van gezandstraald roestvrijstaal is en tot 5000kg belastbaar is. Beide hebben een veiligheidsfactor van 8:1, wat betekent dat ze theoretisch een achtmaal hogere belasting verdragen dan de aangegeven maximale belastbaarheid.

Gestandaardiseerde waardes

Er zijn overigens ook takels en hijsogen en -haken die een loadcell hebben ingebouwd. Doordat de output van loadcells vrijwel geheel is gestandaardiseerd kun verschillende loadcells, ook van verschillende merken door elkaar worden gebruikt. Bij die van SRS en van verreweg de meeste andere loadcells is het bereik van de output 4 – 20mA.

32 takels met centrale noodstop

SRS produceert binnen de NLP-serie een reeks looadcell-processors met tussen 4 en 16 aansluitingen voor loadcells. Twee van die NLP’s kunnen binnen een systeem worden gecombineerd. Ze worden dan via ethernet met elkaar verbonden. Door middel van software op een pc en een ethernet swither kunnen beide NLP’s tegelijkertijd worden uitgelezen, waarmee dan een configuratie ontstaat die maximaal 32 takels uitleest en desgewenst van een centrale noodstop voorziet.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »