Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
13 Augustus 2020

Keuze voor JAG IMX6A

Accordeonist/zanger/componist Henk de Kat is een vooraanstaand muzikant in het zydeco-genre. Dit is een muziekvorm die ontstond in het begin van de twintigste eeuw onder de creoolse bevolking van Zuidwest-Louisiana onder invloed van Franssprekende Cajuns. De songs zijn dan ook Franstalig. De optredens van Henk de Kat zijn energiek en feestelijk, en hij geniet binnen het genre een aanzienlijke populariteit. 

Om op het podium vrijer te kunnen bewegen overwoog hij om voor zijn zang over te stappen op een headset-microfoon. Zijn accordeon is voorzien van gespecialiseerde, ingebouwde microfoons, apart voor de bas- en de klavierkant. Er werden verschillende microfoons getest met naast de JAG IM5A en IMX6A een aantal voor de hand liggend, veel duurdere headset-microfoons van andere merken.

Makkelijk in de mix

De verschillen tussen de JAG's en de duurdere headsets was heel klein, waarbij wel opviel dat het karakter van de JAG IMX6A het signaal net wat meer presence gaf - beter mixbaar - dan de dure headsets, zonder in te boeten aan algehele klankkwaliteit en transparantie. De IMX6A leverde een dynamische, zeer natuurlijke klank.

Natuurgetrouwe klank

Bijkomend bleek dat de omni-directionele JAG IMX6A tegelijkertijd ook de accordeon registreerde met een veel betere, vooral uitgebalanceerder klank dan de interne microfoons van de accordeon. Een versterkte accordeon levert een vaak nogal doordringend geluid, maar deze headset-microfoon biedt een compleet en harmonieus klankbeeld.
Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat de mic zich op een min of meer natuurlijke afstand van de klankbron bevindt en de omni-karakteristiek van de IMX6A ervoor zorgt dat de klank onafhankelijke van de afstand tot microfoon 'neutraal' blijft.

Headset-microfoon in de studio

Henk de Kat koos uiteindelijk voor de JAG IMX6A en de vuurdoop vindt op 18 september plaats tijdens een voorstelling in het Rietveldtheater in Delft, die ook via een (betaalde) livestream te zien is. Ondertussen gebruikt Henk de Kat de IMX6A ook in zijn homestudio en geeft de voorkeur aan deze headset-microfoon boven de gerenommeerde grootmembraan-condensatormicrofoon die hij voorheen gebruikte.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »