Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
27 September 2022

JB-Lighting P9 + Pea Soup CO2-hazer voor De Meerse - Hoofddorp

Schouwburg De Meerse is onderdeel van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Recentelijk schafte deze schouwburg JB-Lighting P9's aan. 

Moving heads als kaplicht

JB-lighting P9 beamspotDe Meerse testte een aanzienlijk aantal spots van de andere gerenommeerde merken voordat ze overgingen tot de aanschaf van de beamspots van JB-Lighting, meldt hoofd techniek Jordi Degens. Ze hadden daarbij specifieke taken voor de nieuwe spots in gedachten. Het gaat met name om de inzetbaarheid als mobiele set, die in verschillende zalen kan worden gebruikt en dan vooral als kaplicht. In De Meerse zijn zalen van zeer uiteenlopende afmetingen en de spots moesten dus zeer flexibel zijn; letterlijk een multifunctioneel armatuur.

Lichtopbrengst versus afmetingen

De P9's vervangen wat oudere, traditionele armaturen. Naast de P9 werd ook de P12 uitgeprobeerd. Het formaat, het gewicht, de geluidsproductie t.o.v. de royale lichtopbrengst gaven echter de doorslag. 'Uit de P12 komt natuurlijk veel meer licht,' vertelt Jordi Degens, 'maar voor deze specifieke toepassingen is de P9 veel handiger. Ik kan me trouwens goed voorstellen dat we ze ook als frontlicht inzetten.'

Flexibel bewegend licht

De lichtopbrengst van de P9 bleek t.o.v. de concurrentie van doorslaggevende betekenis. Van de ander merken werden ook aanzienlijk duurdere modellen uitgeprobeerd, maar de flexibiliteit en de hanteerbaarheid van de JB-Lighting P9 bleek uiteindelijk ook overtuigender. Door de extreem lage geluidsproductie kunnen de spots ook dichtbij het publiek of acteurs worden geplaatst zonder dat dit als storend wordt ervaren.

Pea Soup mistmachine met DMXCO2-hazer voor mist in kritische situaties

Naast 10 stuks JB-Lighting P9 schafte De Meerse ook een Pea Soup Phantom CO²-hazer aan. De Pea Soup Co2 Hazer produceert neveldeeltjes <0,4 micron, waardoor de mist 3 tot 4 uur in de ruimte hangen. Bovendien laat de nevel uit de Phantom geen olieresten achter. Het is dan ook dé keuze voor theaters en podia met kwetsbare interieurs. Ook is het de enige hazer die door bijvoorbeeld klassieke musici niet als hinderlijk voor de luchtwegen wordt ervaren.

Wil je ook kennismaken met de geweldige prestaties van armaturen van JB-Lighting of de prachtige, omgevingsbewuste mist van Pea Soup? Aarzel niet om contact op te nemen voor een afspraak voor een demo op locatie of voor zelf experimenteren gedurende een langere periode. Hiervoor hebben we aantrekkelijke condities.

Telefoon: + 31 85 40 15 92 9, E-mail: [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »