Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
12 November 2021

JB-Lighting P12 bij Cool - Heerhugowaard

JB-Lighting led-armaturen in het front

Recentelijk konden we 16 stuks JB-Lighting P12 afleveren in Heerhugowaard bij Cool Kunst & Cultuur. Het gaat om 640W led-profielspots in high-CRI-uitvoering. Ze gaan gebruikt worden in de zaalbrug en boven de speelvloer.

Lichtopbrengst en gobo's

Rob Scheeren, hoofd techniek bij Cool Kunst & Cultuur: “De hoge lichtopbrengst van de P12 is in mijn ogen toch een groot pluspunt. Dit, in combinatie met de overzichtelijke manier van kleurmengen (dit is ongeacht de stuurtafel een groot gemak) en het uitgebreide assortiment aan gobo’s, maakt dat mijn voorkeur uitgaat naar de JB lighting P12 Profile.”

Techniek en exploitatie

De P12 Profile is voorzien van twee gobowielen met elk zes gemakkelijk verwisselbare, roteerbare gobo's. Sowieso is de selectie standaard gemonteerde gobo's al zéér royaal. De opvallend hoge lichtopbrengst, het lage gewicht, de muisstille werking en de hoge snelheid van zoomen en pan/tilt maken dat de P12 zijn weg naar veel prestigieuze zalen in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië weet te vinden. Maar klaarblijkelijk zijn deze moving heads niet alleen aantrekkelijke voor grote theaters, zoals Nationale Opera & Ballet en De Doelen, maar ook voor zalen in het middensegment met tussen 400 en 600 zitplaatsen, zoals Cool in Heerhugowaard en dan niet alleen technisch en creatief, maar ook qua exploitatie. Dit heeft te maken met de lange levensduur,  de garantie dat onderdelen tien jaar na beëindiging van de productie van een fixture op voorraad blijven, de optie om het lichtarsenaal ook na langere tijd nog uit te kunnen breiden met identieke armaturen én de daaruit voortvloeiende, uiteindelijke restwaarde.

Montages, gebruiksgemak

De flexibiliteit uit zich ook in situaties waarin de P12 kan worden ingezet tijdens montages, zoals in De Lampegiet in Veenendaal; een faciliteit die ook Cool Kunst & Cultuur biedt. Door de extra mogelijkheden van bewegend licht, zeker als het armatuur lichtgewicht is, kan snel worden gewisseld van positie, kleur en intensiteit. Een bezoekend gezelschap kan het net zo simpel of juist ingewikkeld maken als de voorstelling vereist.

Voor kleinere locaties en voor verhuurbedrijven produceert JB-Lighting inmiddels ook de P9 Spot (330W). Een led-armatuur met dezelfde rijke uitrusting en hoge lichtopbrengst van de JB-Lighting P12 en P18, maar dan met nóg bescheidener afmetingen en gewicht. Deze past ook in krappere budgetten.

We hebben spots, profielspots en washes van JB-Lighting beschikbaar voor demo's en gebruikstests. Neem hiervoor contact met ons op: info@podiumtechniek, tel: +31 85 40 15 92 9

We zijn te vinden op op CUE2022, stand 1.404. Klik hier voor gratis toegangskaarten voor de Cue 2022 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »