Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
11 September 2023

JB-Lighting bewegend licht bij Para Championship Europe

Peitsman zet JB-Lighting spots in bij EPC2023 in Rotterdam

Copyright Ahoy-foto's: Nathan Reinds

Van 8 t/m 20 augustus vond de eerste editie van de European Para Championships plaats. Dit gebeurde in Rotterdam op 17 verschillende locaties. De technische realisatie was in handen van Backbone International en de technische faciliteiten voor de openingsceremonie in Ahoy werden geleverd door Peitsman Licht & Geluid.

Grootschalig evenement

Tijdens deze eerste editie kwamen 1.500 sporters met een lichamelijke beperking samen, waarbij ze zich konden kwalificeren voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. De sporters konden het tegen elkaar opnemen in 10 sporten. Deelnemers kwamen uit 45 landen. 450 vrijwilligers zorgden voor de begeleiding.

Openingsceremonie EPC2023
256 armaturen en 64 universes

Peitsman trok alles uit de kast om de opening tot een onvergetelijk belevenis te maken. Er werd gebruikgemaakt van 246 armaturen, aangestuurd met 64 DMX universes. Het omvangrijke lichtontwerp was van de internationaal vermaarde designer Marc Heinz en de operator was Pascal Schutijser.

Lichtarsenaal

Opvallend was dat er in het totaal 90 armaturen van het prestigieuze, Duitse merk JB-Lighting werden ingezet. Peitsman investeerde de laatste tijd tijd in JB-Lighting P9’s, P12’s en P18’s en dat waren dan ook de modellen die werden ingezet. Met name de imposante lichtopbrengst is een doorslaggevend argument voor deze keuze.
Daarnaast werd gebruikgemaakt van 66 led-beams/washes, 30 bewegende striplights en 60 blinders/flood lights. Het geheel werd bestuurd met een ETC EOS lichttafel via een ELC netwerk.

Sociale media en audiodescriptie

European Para Championship 2023 boogschietenBackbone International zorgde ook voor extra mediaplatforms waardoor de verrichtingen van de parasporters op een groot aantal sociale media live te volgen waren en op vier dagen was er audiodescriptie ten behoeve van mensen met een visuele beperking.

Vertrouwen

Peitsman Licht & Geluid is – bij wijze van spreken – in Rotterdam Ahoy kind aan huis, waardoor aanvoer van materiaal en opbouwen extreem soepel verloopt. Dat is een van de redenen waarom we er trots op zijn dat ze bij dit soort omvangrijke evenementen vertrouwen op moving heads van JB-Lighting.

Wil je binnenkort kennismaken met de weergaloze kwaliteiten van de moving heads van JB-Lighting zoals de spots P9, P10, P12, P18 of pixel washes uit de Sparx-serie, aarzel niet om contact op te nemen voor een afspraak voor een demo op locatie of voor zelf experimenteren gedurende een wat langere periode.

Telefoon: + 31 85 40 15 92 9 E-mail: [email protected]