Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
4 December 2023

HOF Alutec - Innovatieve oplossingen

HOF Alutec – innovatief en compleet

Het Duitse bedrijf HOF Alutec heeft een omvangrijk productgamma met naast standaard truss-materiaal een aantal items dat het innovatieve karakter van HOF benadrukt, zoals de revolutionaire Monobloq en de buitengewoon gebruiks- en transportvriendelijke MLT-serie pre rig-truss.

Maatwerk en standaardoplossingen

25 jaar maatwerk op het gebied van aluminium- en staalbouw voor hoogwaardige vaste installaties en industriële oplossingen, maar ook voor unieke evenementen, shows en tournees. Ze leveren echter ook standaardoplossingen voor evenemententechniek, aluminium spanten, lichttechniek, studioapparatuur en beursdecoratie.

drieënhalve meter zwarte truss
Veelzijdige standaard truss

In de categorie standaard truss is de HOFKON 290-serie een regelrechte alleskunner. Met een (breedste) buitenmaat van 290mm, een lengte van 2m en een puntbelasting van meer dan 1.000kg voor de driehoekversie en 1.700 voor de vierkantversie is deze truss zeer veelzijdig inzetbaar. De wanddikte is 2mm, met een buisdoorsnede van 50mm. Hij wordt gemonteerd met conische connectors voor snelle en probleemloze op- en afbouw. HOFKON 290-4 vierkant truss is ook leverbaar in zwart.

Prolyte-compatible

Gebruik je Prolyte truss? Dan is het de moeite waard je licht op te steken in de HOF’s Prolyte-compatible assortiment. Rechte truss, cirkels en hoekstukken die perfect aansluiten op je bestaande voorraad. Ook dit type is leverbaar in zwart.

Geavanceerde pre rig-truss

Geavanceerde pre rig-truss Pre rig-truss is niet alleen ideaal voor reizende voorstellingen. Het vooraf aan truss gemonteerd opslaan of transporteren van armaturen, bekabeling en stroom- en datadistributie komt ook goed van pas in bijvoorbeeld theaters zonder permanente portaal- of zaalbrug. Zalen die voor zowel theatervoorstellingen als voor concerten en conferenties worden gebruikt, ervaren enorm veel tijdwinst als de truss, gemonteerde en al, gewoon de zaal in kan worden gereden en kan worden getakeld wanneer er meer licht of andere infrastructuur nodig is. De MLT-serie van HOF biedt hiervoor vier versies.

  • MLT ZERO
    Met conische connectors. Compact, lichtgewicht, stapelbaar. Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.
  • MLT ONE
    Maakt gebruik van vorkverbindingen. Bevestigingen voor bekabeling, stapelbaar.
  • MLT TWO
    Draaibare, verstelbare vorkverbindingen (voor het vormen van bijvoorbeeld cirkels). Stapelbare dolly’s. Hanteerbaar door één persoon.
  • MLT THREE
    Uitwisselbaar met MLT ONE en TWO. Optioneel railsysteem en volledig open kopse kanten voor gemakkelijker montage van moving heads of projectors; je kunt ze er vanaf de zijkant in schuiven. Dolly’s met langere telescopische poten die inklapbaar zijn.
Ecologische voetafdruk

Een niet onbelangrijke aspect van HOF producten is de bescheidener ecologische voetafdruk t.o.v. in het Verre Oosten geproduceerde truss. Niet alleen is bij de productie in Duitsland de aandacht voor het milieu erg belangrijk, ook is het transport aanzienlijk minder belastend voor de omgeving.

Truss van HOF Alutec munt uit in veelzijdigheid en de ontwikkelaars zijn zeer vindingrijk op het gebied van rigging voor podia, evenementen en conferentiecentra. Truss en rigging-oplossingen voor bedrijfskantine tot en met mega-evenementen.