Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
23 April 2022

Geavanceerde led-parren van ROXX

ROXX E:SHOW zijaanzichtParren uit Duitsland

We zijn exclusief distributeur geworden van het Duitse merk ROXX. We waren met name gecharmeerd van de geweldige lichtkwaliteit van hun armaturen. De kleurweergave en vooral de gelijkmatige spreiding zijn uitmuntend. Daarnaast zijn ze voorzien van extreem handige bedieningstools zoals draadloos DMX waarbij één ontvanger signalen doorgeeft aan de andere aangesloten armaturen, bluetooth met een zeer gebruiksvriendelijke app, RDM en een simpele maar zeer doeltreffende manier om de bundel te vormen.

De SHOW-lijn op zich kent twee versies: E.SHOW voor podiumtoepassingen en A.SHOW specifiek gericht op gebruik als architectuurverlichting. Beide SHOW-productlijnen bevatten vier modellen: TW+, FC, T en D.

TW+

Bevat naast de gebruikelijke RGB-leds ook de kleuren amber, lime en cyaan. Dit maakt deze led-par bijzonder geschikt voor situaties waarin uitgebalanceerde witkleuren kritisch zijn. Opvallend is dat hoewel de witkleur met verschillende kleuren leds wordt opgebouwd er zich geen gekleurde schaduwen voordoen. Kleuren laten zich ook instellen aan de hand van de nummering van LEE-filters.

De led-bron is 200W en levert 9.000lm. De maximale CRI/Ra-waarde is 97. De TLCI-waarde is 98, wat de TW+ ook perfect maakt voor broadcast. Sowieso is de frequentie van de pulsbreedte van alle SHOW-armaturen variabel; ideaal voor gebruik in combinatie met camera’s.

Fotometrische data ROXX E.SHOW TW+

FC

Staat voor full colour en bevat naast RGB ook lime. De FC produceert intense, uitgebalanceerde kleuren met een hoge verzadiging. Kleuren laten zich net als bij de TW+ ook instellen aan de hand van de nummer van de bekende LEE-filters.

Ook de FC produceert geen gekleurde schaduwen. De lichtopbrengst is hoog en het witlicht is van uitmuntende kwaliteit

De led-bron is 230W en levert 9.200 lumen. De CRI/Ra is 85 en de TLCI 77.

Fotometrische data ROXX E.SHOW FC

T

De T-versie is gebaseerd op een led-bron van 200W met een lichtopbrengst van 11.000lm en een kleurtemperatuur die overeenkomt met die van tungsten. Het is een buitengewoon heldere lamp met zéér homogeen licht met een vaste kleurtemperatuur van 3.200K en een CRI / TLCI-waarde van 98. Daardoor laat de T-versie zich uitstekend inzetten in combinatie met traditionele armaturen en is dan een energiezuinig alternatief voor klassieke 1kW-lampen.

Fotometrische data ROXX E.SHOW T

D

De D-versie heeft voor een led-bron van 200W een zeer hoge lichtopbrengst (13.500lm) met een kleurtemperatuur die overeenkomt met die van daglicht (5.600K). De CRI / TLCI-waarde is 98. Het licht is zeer homogeen, wat hem zeer aantrekkelijk maakt in situaties waarin veel licht vereist is.

Fotometrische data ROXX E.SHOW D

Variabele lichtbundels

De lichtbundel van de SHOW-serie kan worden gevormd met lenzen. Daarbij kun je kiezen voor cirkelvormige bundels of ellipsvormig. Dat laatste om de lichtbundel van traditionele parren na te bootsen. Beide varianten vormen een zéér gelijkmatige spreiding.
Er zijn lenzen met brede en smalle bundels. Ze zijn zeer gemakkelijk te plaatsen en worden daarbij optimaal vergrendeld. De prijzen van de lenzen zijn opvallend schappelijk.
Je kunt zelf dimmercurves kiezen of zelfs zelf maken. Dimmen gebeurt op basis van 16-bits technologie.

 

ROXX accessoires

Flexibele toebehoren

Naast de lenzen omvat het assortiment toebehoren ook barndoors, filterhouders, honeycomb-filters en softboxen. Dit maakt de SHOW-serie behalve voor theater en concerten ook uitstekend geschikt voor video en fotografie.

IP-rating

De E.SHOW-serie kent een IP-rating van 65 en A.SHOW van 66. Beide zijn dus opgewassen tegen vochtiger en stoffiger omstandigheden, waarbij de A.SHOW zich ook probleemloos in de buitenlucht laat opstellen. Binnenshuis is de E.SHOW naast podiumverlichting ook een prachtig egaal en zéér flexibel armatuur voor zaallicht. Voor deze toepassing is de lamp voorzien van extra bevestigingsopties.

 

 

Over de firma ROXX:

De naam ROXX® kwam als vanzelf

Gecombineerd met de gebundelde kennis en jarenlange ervaring zijn de drie oprichters Thorsten Sattler, Daniel Garcia en Michael Herweg, al vele jaren vooraanstaande influencers in de evenementen- en verlichtingsindustrie. Ze kwamen in 2019 samen en startten de onderneming ROXX.

Productontwikkeling, verkoop en marketing, uitzonderlijke knowhow en diepliggende fundamenten in de professionele lichttechnologie behoren tot hun kerncompetenties en garanderen daarmee innovatieve en betrouwbare producten, uitstekende ondersteuning en professionele service in op elk gebied.

Ontworpen en ontwikkeld in Duitsland

ROXX®-producten worden ontworpen en ontwikkeld in Duitsland. Altijd in nauw overleg met klanten en experts die uiteindelijk met deze tools aan de slag gaan. Dit garandeert innovatieve, gebruiksvriendelijke en prestatiegerichte oplossingen, die overduidelijk een toegevoegde waarde bieden.

Gemaakt om lang mee te gaan

ROXX®-producten die geschikt zijn voor buitentoepassingen hebben de bijbehorende beschermingsgraad. Over het algemeen is een beschermingsgraad IP65 een toereikend niveau om elektrisch apparaat te beschermen tegen het binnendringen van stof en regen. Maar omdat ROXX®-producten (van de A.SHOW-serie) worden aanbevolen voor permanent buitengebruik, vallen ze echter ook in de C5-M-categorie, wat betekent dat ze extra beschermd zijn tegen corrosie, en voldoen ze aan IP66 , een IP-certificering voor een nóg hogere bestendigheid tegen water. Door deze eigenschappen kunnen ROXX®-armaturen in permanente installaties in kust- en offshoregebieden gedurende langere periodes worden ingezet. De producten worden grondig getest op hun overeenstemming met deze normen en vertegenwoordigen daardoor een duurzame investering.

CIE TW+ gecalibreerdROXX®-kleurkalibratie

De ROXX®-kleurkalibratie zorgt voor uitstekende wittinten volgens de curve van het zogenaamde ‘zwarte lichaam’. Op dezelfde wijze wordt kleurafstemming uitgevoerd over het hele assortiment en zorgt zo voor uniforme kleuren van alle ROXX®-armaturen. Een special algoritme maakt een gebruiksvriendelijke besturing mogelijk via slechts drie kanalen, zowel in RGB- als HSI-modus.

Volledig gecertificeerd

Naast het voldoen aan de Europese richtlijnen voor CE en RoHS, zijn ROXX® producten ook Intertek ETL en FCC (product-afhankelijk) gecertificeerd en voldoen daarmee ook aan de relevante veiligheidsnormen en eisen voor Noord-Amerika.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »