Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
19 Januari 2023

Engelse vertaling test Voice-Acoustic VENIA in Production Partner

Production Partner Voice-Acoustic VENIA review

In de november-editie (9|22) van het Duitse vakblad Production Partner werden de Voice-Acoustic VENIA-6 en VENIA-8 secuur aan de tand gevoeld. Inmiddels is er een Engelse vertaling van het betreffende artikel beschikbaar. In het 12 pagina's tellende artikel komen alle technische en cosmetische aspecten van deze hybride line arrays uitgebreid aan bod.

Meetdiagrammen in Production Partner 9 | 22Point source en line array

Production Partner karakteriseert de VENIA-serie als een kruising tussen een traditioneel point source-ontwerp en moderne line arrays. Dit brengt grote voordelen met zich mee, zoals het produceren van een min of meer gelijk geluidsbeeld en gelijkmatige geluidsdruk over het volledige luistergebied. Het feit dat het om zuilvormige systemen gaat, maakt transport en plaatsing uitermate gemakkelijk. De bijpassende, zeer stijlvolle onderstellen, waarin ook de bekabeling wordt weggewerkt, dragen daarin hun steentje bij.

Versterking van spraak en muziek

In de test worden veel metingen gepubliceerd en ze zijn duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. De publicatie gaat dan ook vergezeld van veel meetgegevens in de vorm van diagrammen. Bij die metingen komt naast een groot aantal overeenkomsten van de VENIA-6 en VENIA-8 ook een belangrijk verschil naar boven. De kleinere VENIA-6 loopt in het laag dieper door en leent zich daardoor beter voor standalonegebruik, in die zin dat onder veel omstandigheden de 6-versie ook uitstekend muziek weergeeft, terwijl de hoger ingestelde VENIA-8 dit beter doet met aanvullende subs. Op zich prima voor versterking van spraak en presentatie, maar gecombineerd met 18"-subs - Production Partner suggereert 8 tot 12 stuks - wordt het toepassingsgebied van de 8-versie aanzienlijk groter, tot en met dj-sets en concertpodia met een publiek tot 1.500 personen.

Voice-Acoustic verticale spreiding VENIA line array

Voice-Acoustic VENIA-8 zonder grilleOntwikkelaar in luidsprekertechniek

Leuk in het artikel is dat Voice-Acoustic's ontwikkelaar Henry Dahmen uitgebreid aan het woord komt. Dat is op zich ook weer niet zo vreemd, want Henry is een grage prater met een lange historie in de ontwikkeling van luidsprekersystemen met ontwerpen voor Behringer (jammer genoeg niet meer te krijgen studiomonitors) en Kling & Freitag.

Self-powered luidsprekers

De VENIA's zijn er ook in self-powered-versie, al dan niet met Dante, maar laten zich ook met bijpassende versterkers uit Voice-Acoustic's HDSP-reeks aansturen. Production Partner merkt op dat de versterkers van de self-powered-versie niet verschillen van de losse amps en buitengewoon flexibel zijn en door de ingebouwde presets zeer gebruiksvriendelijk zijn. Met een in de luidspreker ingebouwde HDSP-versterker kunnen ook andere luidsprekers worden aangestuurd.

Conclusie

Production Partner meldt als conclusie: 'Met de Venia-6 en Venia-8 breidt de in het Noord-Duitse Dörverden gevestigde fabrikant Voice Acoustic zijn gestructureerde en uitgebreide productassortiment met twee luidsprekers in de vorm van kolomvormige lijnarrays. Dit relatief nieuwe luidsprekertype dicht de kloof tussen klassieke luidsprekers in de vorm van point source-systemen en line arrays.
Met de twee modellen met een samenstelling van 4 × 6,5" of 4 × 8" plus 20°-tweeter scoort de serie in veel toepassingen door de zeer effectieve dekking en biedt ze de gebruiker een zeer doeltreffende en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke tool. 
De prestaties van de VENIA-8 in het bijzonder sluiten samen met de bijbehorende subwoofers aan op de behoeftes van bijvoorbeeld stadhuizen en kleinere openluchtlocaties. De zeer goede akoestische eigenschappen worden gecompleteerd met een uitgebreid assortiment accessoires en een allround professionele bouwkwaliteit. Ze laten zowel voor mobiel gebruik als voor vaste installaties niets te wensen over.'
De vaak gestelde vraag 'self-powered of niet?' is bij Voice-Acoustic niet het doorslaggevende criterium,  aangezien iedereen vrij kan kiezen voor de ene of de andere variant, waarbij alle componenten 100% compatible zijn en op elke willekeurige manier kunnen worden gecombineerd.

Voice-Acoustic uitproberen

Wil je binnenkort ook kennismaken met de geweldige prestaties van de speakers en versterkers van Voice-Acoustic? Aarzel niet om contact op te nemen voor een afspraak voor een demo op locatie of voor zelf experimenteren gedurende een wat langere periode.

Telefoon: + 31 85 40 15 92 9, E-mail: [email protected]

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »