Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
23 Oktober 2023

Backshells met break-out voor Harting HAN 16B

ModulAir break-out voor Harting-connectors

ModulAir springt vaak in op terreinen die andere, grotere fabrikanten laten liggen; simpele oplossingen voor dagelijkse problemen. De Harting-backshells die ModulAir presenteert splitsen een mutli-connector uit voor gebruik met apparaten die een individuele aansluiting voor de voedig hebben, bijvoorbeeld powerCON- of CEE-aansluitingen, in dit geval ook waterdicht.

Backshell met 8 openingenIP65 Harting-connector 

Harting breakout voor takelsturingMet deze uit geanodiseerd aluminium vervaardigde backshell, ook wel kabelhuis genoemd, kan in combinatie met een HAN 16B aanbouwdeel en Han 16B insert, een IP65 waterdichte breakout worden gecreëerd. De backshell is voorzien van M4 draadbussen voor een intern aardpunt en voor bevestiging van een Harting HAN B16 aanbouwdeel.

Wartels in twee formaten

ModulAir heeft twee types: een Harting backshell met 4 (PG16) wartelgaten geschikt als een breakout voor bijvoorbeeld motortakels en een backshell met 8 (PG13,5) wartelgaten geschikt als breakout voor Harting voedingskabels. Die laatste is bijvoorbeeld een zeer geschikte oplossing om outdoor ledschermen van IP65 voeding te kunnen voorzien.

Stroomverdeler met Harting-aansluitingenFlexibele bekabeling

Harting voor 8 voedingskabelsMet de backshell met 8 openingen, voor bijvoorbeeld 8 powerCON-kabels, kun je vanuit een stroomverdeler een hele reeks van apparatuur voorzien van voeding, terwijl de backshell met vier gaten goed van pas komt bij een takelsturing, met als grootste voordeel dat de bekabeling overzichtelijk gehouden wordt en aanzienlijk flexibeler is; letterlijk en figuurlijk.

Daarnaast maakt het feit dat de kabels er vanaf de achterkant van de backshell uitkomen het geheel ook gemakkelijker inzetbaar. Je houdt immers aan de zijkant van de Harting-connector, waar de dikke kabel meestal naar buiten komt, ruimte over. Je kunt zo multiconnectors simpeler naast elkaar plaatsen.

De backshell is niet alleen geschikt voor Harting aanbouwdelen maar ook voor merken als Ilme en Wieland. De backshells van ModulAir maken het gebruik van Harting-connectors voor takelsturing en stroomverdeling een heel stuk plezieriger.