Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
4 November 2020

Theun Mosk over de JB-Lighting P12

Theun Mosk (1980) is een Nederlands theatertechnicus, die zich ontwikkelde tot theatermaker, scenograaf, licht- en decorontwerper. Hij heeft in de afgelopen jaren het licht en/of decor voorzien voor diverse voorstellingen van een nieuwe generatie theatermakers. Theun maakt ontwerpen voor (muziek)theater, opera, dans, tentoonstellingen en maakt ook autonome installaties.

JB-Lighting P12Tijdens de voorbereidingen van een nieuwe productie kreeg Theun Mosk de beschikking over een P12 in de high power-versie. Hij is er enthousiast over: "We hebben ze gebruikt voor een testopstelling bij De Nationale Opera voor een nieuwe voorstelling met Michel van der Aa. Belangrijk voor mij was dat het een compacte lamp is qua uiterlijk, omdat ze in het toneelbeeld komen te hangen. En compact zijn ze zeker. Ook moeten ze stil zijn als ze in positie hangen en bij bewegingen. Dit in verband met de muziek. En ook dat zijn ze!"
 
Scherpe lijnen
"JB-Lighting P12's hebben ook een mooie dimcurve; vooral de laatste paar procenten verlopen smooth. Voor deze productie heb ik geen power in lumen nodig, maar wel precieze cuts met de messen. De bladen sluiten volledig en produceren mooie, scherpe lijnen. Door middel van de ingebouwde frost kon ik de softness goed bepalen! Werkt goed!"
 
Scenografisch perspectief
"Ik heb er niet heel veel gekke dingen mee gedaan en ben niet heel diep in alle mogelijkheden gedoken, maar vanuit scenografisch perspectief is het absoluut een mooie lamp om te gebruiken in producties en ik ben blij dat ik ermee heb kennisgemaakt!!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »