Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
8 September 2022

Reisopera kiest voor JB-Lighting P12 Wash

JB-Lighting P12 WashJB-Lighting P12 met fresnel-lens

De Nederlandse Reisopera, met als thuishaven Enschede, breidde zijn lichtarsenaal uit met de JB-Lighting P12 Wash. In 2020 schafte de Reisopera 20 P12's Profile in HCRI-versie aan en daar komen nu 20 P12's Wash bij.

Specifieke effectmodule

In principe is de P12 Wash hetzelfde armatuur als de P12 Profile, met dezelfde geweldige lichtopbrengst, lichtgewicht behuizing (23kg) en zeer bescheiden geluidsproductie, maar hij is uitgerust met een frensnel-lens. Wat hem bijzonder flexibel maakt is dat de Wash, net als de Profile, voorzien is van een messenmodule, waardoor de lichtbundel zich tot in detail laat vormen. De fresnel-lens i.c.m. de geavanceerde led-technologie zorgen voor een zeer egale lichtbundel. De effectmodule is specifiek samengesteld op basis van gebruik als washlight. Qua helderheid voelt de P12 Wash zich thuis tussen vergelijkbare moving heads met een vermogen 1.200W.

Hedendaagse led-washes

De P12's Wash zijn met name aangeschaft om tegemoet te komen aan de wensen van belichters m.b.t. bijvoorbeeld tegenlicht. De lichtkwaliteit van traditionele RGBW washes laat vaak te wensen over, waarbij het vooral om strooilicht, meerkleurige schaduwen en bijzonder storende inkijk gaat. Het licht dat een P12 Wash produceert, met zijn witlicht led engine en geavanceerde kleur- en correctiefilters, lijkt dan ook veel meer op het diffuse licht uit een klassiek fresnel-armatuur; iets wat veel belichters in hedendaagse led-washes missen. 

High Power, High CRI en Warm White

De JB-Lighting P12 is er inmiddels in drie versies: de Spot, de Profile en de Wash, die elk ook beschikbaar zijn in High Power, High CRI en Warm White. De High Power (HP) biedt de maximale lichtopbrengst met 46.000Lm (25.000lm output) bij een kleurtemperatuur van 6.800K. De High Cri (HCRI) biedt een gemaximaliseerde kleurweergave (CRI ≥90) bij een kleurtemperatuur van 5.800K en een lichtopbrengst van 34.000lm (19.000lm output), terwijl de Warm White (WW) naadloos blendt in een omgeving met traditionele halogeenlampen bij een kleurtemperatuur van 3.200K (CRI ≥91) met een lichtopbrengst van 27.000lm (15.000lm output).

Vertrouwen in JB-Lighting

De Reisopera deed in de afgelopen twee jaar prima ervaringen op de P12 Profile, wat genoeg vertrouwen opleverde om ook voor hun washlights voor JB-Lighting te kiezen. We zijn verheugd dat we naast de alom gewaardeerde en in zéér veel theaters toegepaste P12 profielspot nu ook diffuus licht van dezelfde, extreem hoge kwaliteit kunnen aanbieden in de vorm van P12 Wash.
Een bijkomend voordeel van de P12 zijn de compacte afmetingen. In een flightcase van 60 x 60cm passen twee P12's, wat een enorme besparing bij het transport oplevert. 

Wil je ook kennismaken met de geweldige prestaties van armaturen van JB-Lighting? Aarzel niet om contact op te nemen voor een afspraak voor een demo op locatie of zelf experimenteren gedurende een langere periode. Hiervoor hebben we aantrekkelijke condities.

Telefoon: + 31 85 40 15 92 9, E-mail: [email protected]

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »