Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
14 Februari 2020

Pea Soup hazer in het Concertgebouw

Voor het traditionele Nieuwjaarsconcert op 1 januari 2020 in het Concertgebouw in Amsterdam werd een feestelijke hoeveelheid licht aangedragen. Het Nederlands Blazersensemble pakte uit met een rijk collectie aan werken onder de noemer 'Roll over Beethoven'. 2020 is immers uitgeroepen tot het jaar van van Beethoven en werd op deze manier passend ingeluid.

Kwetsbaar

Het Concertgebouw is een monumentaal pand met kwetsbare ornamenten en oppervlakken. Om die reden gaat men uiterst terughoudend om met rookmachines en andere apparaten die nevel produceren. Hazers die gebruikmaken van oil cracking, die een aanzienlijk residu achterlaten in het interieur, zijn uit den boze. Het Concertgebouw geeft een voorkeur aan CO2-hazers en dan uitsluitend die van Pea Soup. Deze produceren de fijnste nevel ter wereld, de neveldeeltjes zijn kleiner dan 0,4 micron, en deze nevel blijft extreem lang hangen (meer dan 4 uur). Er blijft geen residu achter en het gebruik biedt geen gezondheidsrisico's.

Overweldigend

Op deze manier kwam het prachtige licht optimaal tot zijn recht en kon opnieuw een visueel overweldigend nieuwjaarsconcert worden gepresenteerd. Niet voor niets staat de Pea Soup bekend als de absolute top onder de hazers.

 

© foto: Peter Lodder

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »