Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
29 Juni 2022

Nieuwe, uitgebreider Sennheiser-lijn: EW-DX-serie

Sennheiser uithulde plannen voor de uitbreiding van de Evolution Wireless Digital-familie draadloze microfoons. Het nieuwe microfoonsysteem met de naam EW-DX zal professionele workflows vereenvoudigen dankzij het gebruik van doorontwikkelde technologieën, waaronder een digitaal UHF-systeem dat makkelijk schaalbaar is. De volledige set van nieuwe EW-DX-producten zal handheld-, bodypack- en tafelstandaardzenders omvatten, twee tweekanaals ontvangerversies in een halve 19”-rack-ruimte (een met en een zonder Dante®) evenals een vierkanaals ontvanger met Dante in een volledig 19”-formaat. Het is een uitbreiding op de inmiddels veel ingezette EW-D-serie. De eerste producten en software zullen beschikbaar zijn tegen eind 2022. Meer volgt in de eerste helft van 2023.

De EW-DX-apparaten versterken de succesvolle Evolution Wireless Digital-familie en zijn voorzien van kenmerkende familietrekken: de laagste latentie op de markt, stelselmatige frequentieafstand en een ultrabreed dynamisch bereik van het inputsignaal (IDR). Daar worden nieuwe, aantrekkelijke mogelijkheden aan toegevoegd: zender- en ontvangeropties zoals Dante-versies, automatische meerkanaals RF-opstelling en schaalbare afstandsbediening en monitoring. Er komt AES-256-encryptie om content  versleuteld door te sturen.

Tuning grid met gelijke afstanden

Als onderdeel van de Evolution Wireless Digital-familie maakt EW-DX een einde aan de complexiteit van wireless, en werd het zorgvuldig ontworpen om geen storing veroorzakende intermodulatieproducten te genereren. Eén druk op de knop volstaat om de Auto Scan-functie automatisch frequenties te laten toewijzen door middel van een tuning grid met gelijke afstanden, die toelaat om meer kanalen in een gegeven frequentiebereik te passen. De zenders worden makkelijk gesynchroniseerd via Bluetooth® Low Energy.

Tweekanaals en vierkanaals ontvangers

Als aanvulling op de eenkanaals ontvanger in de familie biedt EW-DX drie ontvangerversies: een tweekanaals ontvanger in een half-rack formaat (met en zonder Dante) en een vierkanaals Dante-ontvanger met volledig 19” rack formaat. De Dante-versies bieden verschillende netwerkmodi om flexibel in bestaande workflows geïntegreerd te kunnen worden. De ontvangers hebben een schakelbare bandbreedte van tot 88 MHz, wat zich – dankzij Sennheisers gelijkelijk verdeelde tussenruimte – vertaalt in tot 146 kanalen in standaardmodus en tot 293 in link density-modus.

Sennheiser EW-DX-familie

E-ink en trim-controle

EW-DX biedt de keuze uit bodypacks, twee handhelds en twee tafelstandaardzenders. Het uitgangsvermogen van 10mW garandeert een bereik tot 100 meter (328ft). Alle units profiteren van hetzelfde brede dynamische bereik voor audio-input als de bestaande EW-D-modellen, waarbij de handhelds en bodypacks daarnaast over trim-controle beschikken om individuele zenders afwisselend op hetzelfde ontvangerkanaal af te stemmen, bijvoorbeeld wanneer verschillende gitaren worden gebruikt.

12 uur gebruik

De handheld- en bodypack-zenders zullen als eerste op de markt uitgerust zijn met e-ink displays. Zelfs wanneer een zender is uitgeschakeld zullen gebruikers hierdoor nog steeds alle relevante data van het toestel kunnen aflezen.
Beide zendertypes passen in hun geheel in dezelfde oplader. De oplader kan twee units tegelijkertijd bevatten. Met het specifieke oplaadbare BA-batterijpakket hebben de zenders een werkingsduur tot circa 12 uur.

Headsets, clip-ons en kabelemulatie

De bodypack-zender zal beschikbaar zijn met ofwel een 3-pin ofwel een 3,5 mm (1/4”) jack microfoonconnector, waardoor hij gebruikt kan worden met alle ‘digital-proof’ clip-on- en headset- microfoons van Sennheiser, Neumann-miniatuurmicrofoons en instrumentenkabels. De bodypack is uitgerust met een programmeerbare mute-schakelaar en beschikt over kabelemulatie voor gitaristen en bassisten.

Programmeerbare mute-schakelaar

De handheld-zender zal eveneens beschikbaar zijn in twee versies: een met en een zonder een optionele, programmeerbare mute-schakelaar (RF-mute, AF-mute, geen functie). Hij wordt voorzien van Sennheisers standaard kapsel-interface, klaar voor gebruik in combinatie met in het totaal 14 Sennheiser- en Neumann-microfoonkapsels.

Zwanenhalsmicrofoons

Ook van de tafelstatief-zender zijn er twee versies: de versie met XLR-3-connector neemt standaard zwanenhalsmicrofoons voor haar rekening, de versie met XLR-5-connector is voor zwanenhalsmicrofoons met een lichtkrans. De tafelstatieven kunnen inductief worden opgeladen met de CHG 2W-laadunit en tot 11 uur werken met één lading.

Software

EW-DX zal geïntegreerd worden in de Sennheiser Control Cockpit-software, Wireless Systems Manager-desktopsoftware en Smart Assist App. Er zullen ook plug-ins zijn voor belangrijke third-party-bedieningssoftware.

Meer informatie over deze nieuwe leden van de Evolution Wireless Digital-familie zal beschikbaar zijn bij de lancering. Met de Sennheiser EW-DX wordt het professioneel inzetten van zenders en ontvangers wéér een gemakkelijker en opnieuw meer bedrijfszeker, ook zonder kennis van RF-techniek.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »