Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
12 Mei 2021

Nieuw A-merk: TENNAX by Voice Acoustic

Vorig jaar introduceerde Stefan Rast, CEO van Voice-Acoustic audiosystemen, een submerk met de bedoeling een gebruikersgroep met een beperkter budget en andere gebruikseisen te kunnen bedienen: TENNAX Audiotechnik. De essentie hiervan is dat de geluidskwaliteit net zo hoog is als die van Voice-Acoustic, maar dat de uitvoering eenvoudiger is en de toepasbaarheid breder.

Overzicht TENNAX-familie

Geluidssets voor podia, bands en dj’s

Het idee is dat de losse componenten van TENNAX Audiotechnik op een simpele manier zijn in te zetten in combinatie met reguliere versterkers en crossovers van andere merken. Ze vereisen geen specifieke DSP’s en eindtrappen met betrekking tot cross-over-frequenties e.d. Dat maakt de inzet flexibeler en sluit aan bij de algemene wensen van zalen, podia, bands en dj’s, en PA-verhuurbedrijven.

Zaalversterking en horecageluid

Waar Voice-Acoustic mikt op geïntegreerde audiosystemen die eenvoudig en snel op te zetten zijn, en onderling probleemloos uitwisselbaar, en tegelijkertijd de hoogst haalbare geluidskwaliteit leveren, biedt TENNAX Audiotechnik optimale flexibiliteit met hetzelfde streven naar hoogwaardige, krachtige geluidsversterking. Op het moment biedt het assortiment vooral FOH-systemen voor mobiel gebruik tot permanente installatie, zowel voor grote podia als voor beperkter horecatoepassingen.

Full range, kolomluidspreakers, coaxiale speakers en subwoofers

De huidige line-up bestaat uit vier series: de FLEXI-serie met full range-kasten (6.5-, 8- en 12-inch tweewegsystemen), de slanke en stijlvolle AXON kolomspeaker (12x 3-inch), de coaxiale, zeer compacte CENTRI (5-inch) en de VENTUS subwoofers (12-, 15- en 18-inch). Deze laatste serie is ook beschikbaar met geïntegreerde, driekanaals versterkingssystemen.
De AXON-speaker werkt als line array, waarbij het signaal van de 12 luidsprekers akoestisch wordt gekoppeld en een wavefront wordt gecreëerd met een zo vlak mogelijk frequentiebereik. Ook de geluidsdruk wordt over een groot gebied gelijkelijk verdeeld, zodat de luisteraars dicht bij het geluidssysteem niet onevenredig aan een hoger geluidsvolume worden blootgesteld. 

FOH-geluid, verhuursets

De TENNAX Audiotechnik-lijn is gericht op algemeen gebruik, terwijl het Voice-Acoustic-assortiment bijvoorbeeld door de slimme, robuuste accessoires en verregaande, onderlinge integratie ideaal is in verhuursets. Ook voor dj’s die hoge eisen stellen aan geluidskwaliteit, maar voor wie opbouwen zo snel en simpel mogelijk moet zijn, is een geïntegreerde geluidsset zeer aantrekkelijk. Om die reden is er ook binnen het TENNAX Audiotechnik-aanbod een aantal sets samengesteld, al dan niet met geïntegreerde, 3-kanaals klasse-D-versterkers.

PA-versterkers en X-overs

In het TENNAX-assortiment bevinden zich naast luidsprekers in de vorm van full range-kasten, coaxiale speakers en subwoofers ook versterkers en DSP-controllers, zodat altijd een volledige PA-set of een compleet zaalsysteem kan worden samengesteld. In dat geval is er gekozen voor versterkers van het illustere merk Powersoft en X-overs/processors van het Duitse kwaliteitsmerk ALLDSP. Dante en andere digitale aansluitingen en communicatie behoren daarbij tot de opties.

Geluid op niveau

Met TENNAX Audiotechnik wordt er een aantrekkelijk geprijsd, kwalitatief hoogwaardig alternatief geboden met dezelfde doelstelling als die van Voice-Acoustic: geluid op het allerhoogste niveau.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »