Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
20 Juli 2022

JB-Lighting P12's bij Theater Rotterdam

Theater Rotterdam is thuis in Rotterdam en gaat op tournee door Nederland en Europa. Het is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum. De twee hoofdlocaties zijn TR Schouwburg en TR Witte de With: de voormalig Rotterdamse Schouwburg en het oude Ro Theater. Daarnaast vinden voorstellingen plaats op andere plekken in de stad. Rotterdam is zowel een speelveld, als een onuitputtelijke inspiratiebron. Voorstellingen kunnen dan ook opduiken op logische en minder logische plekken, door de hele stad verspreid.

Rotterdamse Schouwburg bij nachtIn juni konden we alvast 14 JB-Lighting P12 profielspots afleveren bij Theater Rotterdam. We spraken met Mike van Dijk van Theater Rotterdam over ondermeer de keuzes die ten grondslag liggen aan het inzetten van P12's.

Lichtopbrengst en gewicht

Primair gaat het natuurlijk om het licht dat een armatuur produceert, maar er zijn er zijn ook andere overwegingen. Het feit dat Theater Rotterdam voorstellingen op meerdere locaties in Rotterdam heeft en ook door het land trekt, maakt mobiliteit erg belangrijk. "We waren op zoek naar een nieuwe profielspot en de JB-Lighting P12 sprong er qua lichtopbrengst onmiddellijk voor ons uit," meldt Mike van Dijk. "Ook waren we erg gecharmeerd van het gewicht (de spot is goed in je eentje te tillen) en ook de modulaire opbouw van de spots was een pluspunt. Ze vervangen DL4S profiles. Die worden doorgeschoven naar de Krijn Boon Studio. Dit is een wat kleinere zaal waarin ze beter tot hun recht komen."

Mobiele set

De handelbaarheid - door de compactheid en het bescheiden gewicht - van de P12's komt vooralsnog heel goed van pas. "De nieuwe set wordt tweeën gedeeld. Acht stuks JB-Lighting P12 worden voornamelijk ingezet in de zalen binnen Theater Rotterdam Locatie Schouwburg. De lampen komen vooralsnog niet op een vaste locatie in een specifieke zaal te hangen. Hiermee wachten we tot we een groter aantal tot onze beschikking hebben. Als het zover is dan beginnen we met de zaalbruggen." In september volgt een nieuwe zending P12's.

JB-Lighting P12 in Theater Rotterdam

Grensverleggend, interdisciplinair theater

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

De JB-Lghting P12 biedt de perfecte combinatie van geweldige lichtopbrengst, prachtige HCRI-lichtkwaliteit, compacte afmetingen en laag gewicht. Daarnaast maakt de modulaire opbouw servicen supersimpel en garandeert de spreekwoordelijke Duitse kwaliteit hoge betrouwbaarheid en een zeer bescheiden ecologische voetafdruk.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »