Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
3 Februari 2021

JB-Lighting P12 in De Doelen Rotterdam

Test profielspots De Doelen

Na een uitgebreide en zorgvuldige shoot-out kozen de lichttechnici van De Doelen in Rotterdam voor de P12 Profile van het prestigieuze, Duitse merk JB-Lighting. Deze zullen dienen als vervanging voor de ADB Warp's en Niethammer's (2kW) die ze nu in gebruik hebben. 

In het totaal werden er achttien afgeleverd. Zes stuks daarvan komen in het front te hangen en twaalf stuks boven het podium. Een belangrijk aspect van het gebruik van armaturen in een concertzaal als De Doelen is de geluidsproductie. Deze is bij de P12 extreem laag, maar ook de lichtopbrengst en met name de kwaliteit van het licht en van de CMY-kleuren waren van doorslaggevende betekenis. De Doelen koos voor de High CRI-versie. Er zijn ook High Power- en Warm White-versies.
Ook werd vastgesteld dat de P12 profielspot op alle posities inzetbaar is en verplaatsing is door het zeer geringe gewicht van 23kg pertinent geen issue.

 

Duurzaamheid als argument

Steeds vaker speelt bij de aanschaf van armaturen duurzaamheid een rol. In het geval van JB-Lighting kan daar in een aantal opzichten aan voldaan worden. In de eerste plaats springt de led-engine zeer zuinig met energie om en tegelijkertijd doet de fabriek zijn uiterste best duurzaam te produceren. Vrijwel alle componenten die niet zelf geproduceerd worden, worden lokaal ingekocht. De fabriekshallen betrekken elektriciteit van eigen zonnepanelen. De ecologische voetafdruk van de spots van JB-Lighting is dan ook zeer bescheiden. Hier vind je meer informatie over JB-Lighting.

 

Mist voor musici

Tegelijkertijd werd er door De Doelen een Pea Soup CO2 hazer aangeschaft. De keuze voor Pea Soup heeft als allerbelangrijkste argument dat dit de enige hazer is, waarbij musici of andere artiesten geen last hebben van de geproduceerde mist. Ook is de neerslag die deze hazer voortbrengt minimaal en brengt die nauwelijks extra schoonmaakkosten met zich mee.

Met deze belangrijke aankopen kan De Doelen weer een hele tijd vooruit.

JB-Lighting_profielspots_frontaal_Doelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »