Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
10 Augustus 2023

Glasvezel voor extreme afstanden in netwerken

 

Glasvezel: een revolutionaire stap naar efficiëntie

Een van de meest ingrijpende innovaties binnen de netwerktechnologie en theatertechniek in het bijzonder is de integratie van glasvezelverbindingen, die niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid verbeteren, maar ook de operationele efficiëntie verhogen. Voor netwerken met digitale audio als Dante en voor lichtsturing, als ArtNet en sACN. In combinatie met switches die voorzien zijn van SFP-poorten voor glasvezelmodules.

De basisprincipes

Glasvezel-verloop voor de integratie in een rackGlasvezeltechnologie is gebaseerd op de overdracht van gegevens via lichtsignalen die door dunne glasvezelkabels worden gestuurd. Dit biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele koperen bekabeling, die elektrische signalen gebruikt. In een omgeving van theatertechniek kunnen glasvezelverbindingen een breed scala aan toepassingen hebben, waaronder audio-, video- en datatransmissie, en specifiek voor de aansturing van licht in uitgebreider set-ups in omvangrijke locaties.

 

Voordelen van glasfiberverbindingen:

 

  1. Hoge bandbreedte en snelle gegevensoverdracht: glasvezelkabels bieden veel hogere bandbreedtecapaciteiten dan koperen bekabeling. Dit betekent dat grotere hoeveelheden gegevens, zoals high-definition video- en audiobestanden, snel en zonder kwaliteitsverlies kunnen worden overgedragen. Dit is cruciaal voor theatertechniek, waar beeld- en geluidskwaliteit van het grootste belang zijn voor een meeslepende ervaring.

 

  1. Betrouwbaarheid en signaalintegriteit: glasvezelkabels zijn immuun voor elektromagnetische interferentie (EMI) en radiofrequentie-interferentie (RFI), die vaak problemen kunnen veroorzaken bij koperen bekabeling. Dit betekent dat glasfiberverbindingen een veel stabielere en consistente signaaloverdracht bieden, wat van cruciaal belang is voor theatertechniek waarin zelfs het kleinste signaalverlies kan leiden tot dramatische gevolgen in concerten, voorstellingen en presentaties.

 

  1. Langere afstanden: glasvezelverbindingen kunnen signalen over veel langere afstanden transporteren dan koperen bekabeling, zonder degradatie van signaalkwaliteit. Dit is vooral nuttig in theateromgevingen waar apparatuur vaak verspreid is over grote afstanden, zoals podiumverlichting, geluidssystemen en visuele projecties.

 

  1. Beveiliging: glasvezelverbindingen zijn moeilijker af te tappen dan koperen bekabeling, omdat het moeilijk is om lichtsignalen buiten de glasvezelkabels te onderscheppen. Dit verbetert de beveiliging van gevoelige theatertechniekgegevens en voorkomt ongeautoriseerde toegang.

 

Huber+Suhner bij Podiumtechniek

Van het gerenommeerde, Zwitserse bedrijf Huber+Suhner voeren we een aantal producten gebaseerd op glasfiber. Ze spelen een prominente rol met hoogwaardige glasvezeloplossingen die speciaal zijn ontworpen om aan de eisen van de entertainmentindustrie te voldoen. De glasfibreproducten die wij leveren maken gebruik van single mode-overdracht.

POL-01059 Glasvezelkabel op haspel: deze kabel met een lengte van 100M/200M is ideaal voor het aansluiten van apparaten op afstand. Met Q-ODC-2 naar Q-ODC-2 connectoren biedt het een betrouwbare en signaaloverdracht met een hoge bandbreedte.

POL-01060 Field Kabel (Coupler Cable): Deze 2-voudige, single-mode glasvezelkabel met Q-ODC2-extensie naar Q-ODC2-extensie is ontworpen met een duurzame snap-on ketting (metaal). Met een lengte van 1 meter is het perfect voor het overbruggen van korte afstanden en het verbinden van diverse apparaten die voorzien zijn van optische aansluitingen.

POL-01206 Fiber Glasvezel Verloop: Dit handige product maakt het mogelijk om signalen naadloos over te brengen tussen apparatuur in verschillende racks. Het verloop van Q-ODC2 chassis (D-size) naar LC biedt flexibiliteit bij het integreren van een glasvezelnetwerk in een podium- of evementenomgeving..

Glasfiber op haspelGlasvezelverbindingen, in combinatie met hoogwaardige producten van bedrijven zoals Huber+Suhner, hebben een revolutionaire verschuiving teweeggebracht in de wereld van theatertechniek. Ze bieden ongeëvenaarde prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie, waardoor theatertechnici en -producenten in staat zijn om op buitengewone wijze in te spelen op de verwachtingen van het publiek.

Neem contact met ons op voor specifieke informatie over het gebruik van glasfiber in netwerkenomgevingen. Telefoon: + 31 85 40 15 92 9 E-mail: [email protected]