Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
11 Juni 2018

Bars met geïntegreerde DMX en voeding

In een aantal theaters hebben we bars/balken toegepast waarin DMX en spanning (shuko of CEE) voor de armaturen zijn geïntegreerd. Dit levert een aanzienlijk winst op allerlei gebied op.

Het door elkaar gebruiken van led- en halogeenarmaturen waarbij de een door middel van DMX en de ander door dimmers wordt gestuurd, is een van de belangrijke voordelen van een bar/balk met daarin de voeding en de DMX-distributie gecombineerd. Wisselen van soort armatuur is daardoor een fluitje van een cent, zeker als er gebruik wordt gemaakt van Ultisense software, waarbij je per dimmerkanaal kunt kiezen voor een vaste spanning of dimmer-sturing.

Orde

Bovendien wordt de bekabeling overzichtelijker, doordat de bar met één Harting-connector (en eventueel een Art-Net-aansluiting) met het systeem wordt verbonden. In de bar bevindt zich een DMX-splitter, wat de de betrouwbaarheid zeer ten goede komt. Een defecte kabel veroorzaakt dan immers niet de uitval van alle DMX-apparaten die erna komen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »