Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
12 Mei 2023

10 jaar ModulAir A-BEE

Draadloze DMX-afstandsbediening10 jaar A-BEE draadloze DMX-controller

Recentelijk konden we vieren dat de A-BEE tien jaar op de markt is. De A-BEE DMX Remote werd meer dan tien jaar geleden ontwikkeld en kan nog steeds rekenen op een grote hoeveelheid enthousiaste gebruikers. Ondanks de gigantische ontwikkelingen in de theater- en evenemententechnologie de afgelopen tien jaar is het ook vandaag de dag een zeer gewilde tool.

Draadloos DMX

De A-BEE DMX Remote is bedacht om theatertechnici die licht stellen of aan het filteren zijn een draadloze afstandsbediening te bieden. Zo kunnen ze vanuit elke positie in het theater of op het podium wisselen van armatuur zonder de lichttafel te hoeven bedienen. Natuurlijk zijn er ondertussen allerhande alternatieven op basis van smartphones en tablets, maar de bi-directionele communicatie van de A-BEE is nog altijd vele malen betrouwbaarder dan vergelijkbare, andere systemen. Dit omdat hij gebruikmaakt van een eigen, niet openbaar toegankelijk netwerk. Systemen op basis van wifi zijn veel storingsgevoeliger.

Heavy Duty Case A-BEE DMX RemoteValbescherming

Ook is de A-BEE DMX Remote ontwikkeld met de niet altijd even zachtzinnige behandeling van technici in gedachten. De behuizing is buitengewoon robuust en bovendien is er een bijbehorende beschermhoes beschikbaar die schade voorkomt wanneer de A-BEE valt.

Piekstroombeveiliging

Een niet onbelangrijk aspect is de voorziening die ervoor zorgt dat de A-BEE nooit álle DMX-kanalen open zet. Zo wordt voorkomen dat er zich een piekstroom voordoet die hetzij de installatie beschadigt, hetzij het geregistreerde stroomverbuik op een piekwaarde gezet.

A-BEE uitgekleedTouchscreen

De bediening is zéér simpel. Je kunt één armatuur bedienen, maar je kunt ook groepen lampen aanmaken. De DMX-kanalen zijn via het touchscreen in te stellen, zowel numeriek als met plus- en mintoetsen. Voor de DMX-waarde is er een slider, maar ook die kan numeriek worden ingegeven.
 Voor nóg preciezer bediening wordt er ook een stylus meegeleverd. Deze kan in de behuizing worden opgeslagen wanneer hij niet wordt gebruikt en je hebt ‘m dan ook altijd bij de hand.

 

Blijvende relevantieMagneetset in de vleugel

Veel van de producten van ModulAir vertegenwoordigen een soort continuïteit die producten van verreweg de meeste andere merken missen. Zo is de magneetset waarmee je microfoons op een metalen ondergrond kunt bevestigen en vervolgens in alle richtingen kunt richten al jaren een onmisbare tool voor geluidstechnici in theaters en op festivals.

Download de handleiding voor de A-BEE DMX Remote