• Lorem ipsum

JB-Lighting P12's bij Philharmonie - Haarlem

 

Het verhaal van Haarlem

 

Op 14 december konden we 21 JB-LightingP12's afleveren bij Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem. De moving heads zijn bedoeld voor beide zalen van de Philharmonie. Ondanks het momenteel wat sombere tijdsgewricht voelde het voor zowel Podiumtechniek als de Philharmonie als een feestje.

P12's bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

De geleverde set bewegend bestaat uit 16x JB-Lighting P12 Profile en 5x P12 Spot. De Profiles zijn voorzien van een zeer flexibele messenmodule en de Spots van een animatiemodule. Het betreft in alle gevallen High CRI-versies.

 

Conventioneel stil

De P12's komen te hangen / staan in de zaalbrug. Een aantal wordt traditioneel in de bovenbrug ingehangen met clamps en een aantal met op maat gemaakte vloerbevestiging in de onderbrug. JB-LightingP12's zijn bij uitstek geschikt voor locaties als de Philharmonie doordat ze buitengewoon compact zijn en zeer weinig geluid produceren. Ze passen met een groot aantal tegelijkertijd op de zaalbrug en kunnen - door die lage geluidsproductie - ook worden gebruikt bij voorstellingen waarbij achtergrondgeluid ongewenst is, zoals klassieke concerten. Ondanks deze bescheiden afmetingen en geluidsproductie presteren de P12's uitmuntend op het gebied van lichtopbrengst en kleurweergave. Ze vervangen conventionele 2kW-armaturen.

 

Levensduur en duurzaamheid

Een belangrijk aspect aan de armaturen van JB-Lighting is de duurzaamheid; een van de doorslaggevende argumenten voor deze aanschaf. De armaturen worden in Duitsland duurzaam geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit is mogelijk doordat componenten 'in huis' worden gemaakt ofwel lokaal worden betrokken. Ook de belasting op het milieu van het transport, ze komen immers uit Duitsland, is minimaal.
Tegelijkertijd is de te verwachten levensduur opvallend lang. Armaturen blijven tenminste vijf jaar na de introductie in productie en onderdelen worden daarná nog tien jaar geproduceerd en/of op voorraad gehouden. Het lichtarsenaal uitbreiden met armaturen met exact dezelfde specs en onderhoud/reparatie blijft daardoor gedurende lange tijd een optie. De restwaarde blijft daarmee ook extreem hoog.

 

Totaalpakket

Naast de P12's werd er ook het een en ander geleverd om de infrastructuur overzichtelijker en meer bedrijfszeker te maken. Daarbij zijn de balken met ingebouwde distributie van voeding en DMX een opvallende toevoeging. Doordat vanuit de balken bijvoorbeeld de DMX-lijnen niet zijn doorgelust maar worden gedistribueerd met een zeskanaals DMX-splitter, wordt het risico van een onderbroken DMX-verbinding aanzienlijk teruggebracht. Ook zijn de uitgangen van de DMX-splitter voorzien van optocouplers, waardoor de armaturen beveiligd zijn in het geval er onverhoopt een grote hoeveelheid stroom op de DMX-lijnen terechtkomt.

Over de extra uitbreidingen bij Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem berichten we binnenkort. 

 

 

10722161-btn-title